Túrabeszámolók


Őszi trapp (BTSSZ)

BogáncsTúra éve: 20082008.12.12 20:35:01
Szvsz a kedvenc túrám azok közül, amelyeken idén voltam. Volt egy-két szarvashiba ugyan a szervezésben (az itinerben egyik helyen el volt írva a turistajelzés, piros kereszt helyett sima piros volt írva asszem vagy vmi ilyesmi, mindenesetre elég ciki lett volna, ha nincs normál térképünk is), meg a rajtnál derült ki, hogy a túra távja és szintje is pár száz méterrel meghaladja azt, ami ki volt hirdetve... no, meg aki a rajtidõ végén rajtolt, annak kb. 40 perce volt elérni az elsõ pontot, amelyre pedig az egész túra egyik legdurvább emelkedõje vezetett fel... szóval a szervezés nem volt valami profi, azzal együtt ezen a túrán éreztem a legjobban magam az ideiek közül!:)
Mi a végén rajtoltunk, úgyhogy az elsõ pontig tartó szakaszt gyilkos tempóban tettük meg, én szinte végig futottam egy kemény és hosszú emelkedõn, s félút körül el is hagytam túratársaimat, akik pedig mindketten hétpróbás, kemény férfiak voltak... az elsõ ponton a betonon fekve, egy alacsony kõkerítésre feltámasztott lábbal, hullasápadtan, zihálva vártam be õket, miközben a pontõrök és egy pár túrázó aggodalmas arccal körülálltak, és szurkoltak az életemért.
Mindazonáltal ez volt a túra legdurvább szakasza. Egy ilyen emelkedõt kb. 3,5-ös tempóban kényelmes megtenni egy olyan egyszerû földi halandónak, mint én, de hát a szintidõ az szintidõ... a maradék 20 km kényelmes sétagalopp volt szép tájakon, pár lájtosabb kaptatóval, és nem szabad elfelejteni, hogy minden ponton tömtek minket csokival, cukorkával, dióval, mit tom én már, mikkel.
Pár helyen el lehetett volna tévedni, mert a jelzéseket nem vitték túlzásba, de ügyes gyerekek voltunk, hát egyszer sem tértünk le az útról komolyabban. Jó sok lejtõ volt, amelyeken lehetett végig futni, szerintem a 26 km-bõl legalább 20-at futva tettünk meg, pár ráérõsebb túrázó ugrált is félre elõlünk.
Egy szó, mint száz, annak ellenére, hogy az elején majdnem belehaltam, ez volt a legjobb idei túrám eddig. Tudom ajánlani mindenkinek! Csak vigyetek térképet és oxigénpalackot!:)