Túrabeszámolók


Téli Mátra

MongúzTúra éve: 20092009.02.05 20:12:34
Hali!
Kissé meglepett egyik-másik hozzászólás... Már kb. 15 éve túrázok rendszeresen. A Téli Mátra az egyik legjobb túra szerintem. Láttam már pár szervezést, megegyezhetünk abban, hogy ez az egyik legjobb. De amiért írásra szántam el magam: lökdösõdõ futók??? Én biztosan másik csatornát nézhettem... Még nem találkoztam velük, pedig lett volna alkalmam rá. Igaz, ha hallom, hogy valaki gyorsabb nálam, már nézem is, hogy hová állhatnék félre. EZ A TERMÉSZETES!!! És õk megköszönik. Ez meg plussz, mert tudom, hogy a beszéd nem segít a légzésben, nem is várom el. És van, akinél én vagyok gyorsabb. Ilyenkor én elõzök, szintén körültekintõen. Nem vagyunk egyformák. Korban és kondiban különbözünk, nem mehet mindenki azonos tempóban. És javítsatok ki, ha tévedek, de ha valaki más tempójában kell haladni, az még fárasztó is. Akkor miért is ne futhatnának (akik tudnak), irigykedjünk a kondijukra, de hagyjuk õket haladni! Lehetelõleg ne álljuk el egymás mellé rendezõdve az utat, mert az igen bosszantó... Akit meg zavar a tömeg, hát mehet saját szervezésû túrára. Alig találkozik valakivel, elhihetitek. A teljesítménytúra a teljesítményrõl szól. Ha vadakkal akarsz találkozni, csendesen szemlélõdni, nem itt a helyed. Én is máshol keresem ezt. Nem értem, miért kell egymást piszkálni ilyen aprósággokkal. Régen, amikor még jóval kevesebben sportoltak így, szinte családias hangulat volt. Mindenki beszélt mindenkivel, segítették egymást (pl. izomlazító kenõcs, csoki stb.). Mindegy a teljesítmény, mindegy a kor, a nem, a ruházat... Hisz mindenkiben volt közös: a természet és sport szeretete. Én úgy látom, ez elveszett. Biztosan van, aki tudja mirõl beszélek. Lehet, hogy hülyén hangzik, de egy napra lehetnénk nyitottak és barátságosak, segítõkészek. Visszakapjuk, és jó érzés!
Abban is van valami, amit Röfi írt. Aki a teljesítményre megy, annak minden másodperc számít. Jó lenne nekik, ha külön mehetnének. Ott a pont. De nemcsak futók mehetnek idõre. Én is elõzgetek, mások is, és akadnak, akik ismerõssel vannak versenyben, vannak, akik magukkal. Nekik is számít az idõ.
Mindezt mondom én, aki nem 4 óra alatt teljesíti a 40 km-t (minden tiszteletem az övék!!!). Gratulálok annak, aki jobb nálam! Annak is, akinek több idõ kell.