Túrabeszámolók


Téli Mátra

viovioTúra éve: 20092009.02.06 22:17:43
Üdv minden természetjárónak, -futónak!
Kedves anonymus!
Monguz hozzászólásával kapcsolatban jegyeznék meg valamit: Úgy érzem, neki van igaza! Bizony, az a természetes, ha a lassabb félrehúzódik a gyorsabb elõl, miközben a gyorsabb körültekintõen elõz.
Én úgy gondolom, hogy ez nem olyan mint az autó, ahol a gyorsabb megkeresi az alkalmat és elõz és nem kell az útpadkára húzódnia a lassabbnak csak azért hogy valakit elengedjen. De ha a lassabb jármû sokkal lassabb az elõzni akarónál, akkor ugye Te is elvárod, hogy az elõbbi ne akadályozza az elõzést... És igen, a beszéd nehéz és ezért nem is várom el a megköszönést, de azért sokan szóval vagy kézmozdulattal jelezték: köszönik, hogy engedtem õket a saját tempójukban haladni, mint ahogy én is köszöntem, ha az utolértek elõzékenyen engedtek tovább haladnom! Nos, szerintem egy emelkedõn félreállni és utána újraelindulni egyáltalán nem nehéz, és hidd el jó érzés is segíteni a másiknak!
Anonymus! Azt írod:... a futó próbáljon megelõzni, én nem fogok betartani nekik - nem is szoktam -, de azért nem húzódok be a bokorba és nem próbálok meg semmivé válni csak azért mert én gyalogos vagyok. Ha az "egyszemélyes" ösvényen így haladsz, akkor bizony betartasz a futóknak ill. a náladnál gyorsabban haladóknak.
Hidd el sokkal kellemesebb, lélekemelõbb a túra, ha elõzékeny vagy, mint ha végig azon mérgelõdnél, hogy már megint itt lihegnek a nyakamban...
U.i.: Köszönet a szervezõknek és minden résztvevõnek a kellemesen izgalmas túráért!