Túrabeszámolók


Túrázz a vonatért!, Túrázz a Cuha-völgyi vasútért!

msp_sdTúra éve: 20092009.02.08 12:53:29
Túrázz a vonatért, 2009. 02.07. Vinye

Kicsit félve indultunk neki reggel az utazásnak, mivel az elõrejelzések szerint az ottani körülmények nehezítik a túrát az olvadó hó, magas vízállás, nagy sár miatt. Az idõjárás elõrejelzés szerint esõ is várható volt délutánra.
Végül jól döntöttünk, hogy elmentünk. Igaz 20km-re neveztünk és csak 15 lett belõle, mert el kellett érnünk a visszafelé jövõ vonatot és egy kicsit lassabban tudtunk haladni mint számítottuk. Megtettük a Vinye-Csesznek-Porva-Csesznek távot. Igaz ezért nem járt kitûzõ (ha visszafelé mentünk volna akkor igen) de nem is ez a lényeg.
Az idõ kitûnõ volt, a terep idõnként valóban nehéz, változatos, hó-sár-víz felváltva, de ezzel együtt is csak örülhettünk, hogy a részvétel mellett döntöttünk. Aki nem szereti, hogy "kicsit" piszkos, sáros lesz (nekem is sikerült a legnagyobb sárban esnem egyet), annak meg kell várnia a tavaszi száradást. Viszont olyan arcát láttuk a vidéknek amit még eddig nem.
A szervezõk mindent megtettek, hogy jó túrát kovácsoljanak össze, a hiányos vagy jelöletlen részek, elterelések kitûnõen ki voltak jelölve, a tájékoztatás a túraszakaszok állapotáról pontos és részletes volt. A szervezés igazán kifogástalan volt.
A túra végén újból megállapítottuk, hogy jobb belevágni mint otthon maradni, mert ismét egy szép nappal gazdagodtunk a az idõ, a környék és a szervezõk segítségével.

Gizi, Péter és a többi túratárs