Túrabeszámolók


Kitörés

kockaTúra éve: 20092009.02.15 18:28:32
Pár pontban összeszedném hogy miyen volt a 2009-es kitörés.

- Csapat: Dani és Ákos, Ákos csak 25 km távon
- Start: úgy 17:45 körül
- Idõjárás: szemerkél a hó, erõs szél, minusz néhány fok körül
- Terep: Fagyos talaj, hófúvásokkal. Volt egy patak-átkelés ahol megmártottam a lábam a megbillenõ gerenda miatt. Szép nagyot bénáztam. A budai hegyekben jegesre voltak lejárva az utak, nehéz volt rajta felmászni a hegyre, a Nagy Szénásokon pedig szép nagy hófúvások nehezítették a közlekedést. Körülbelöl itt vettük észre, hogy térdig megfagyott a nadrág rajtunk. Egyébként nem volt nehéz.
- Érdekességek: a rendezõk fegyvereit és felszerelését mindenhol megnéztem, egy gépfegyvert még próbálgattam is. Nosztalgia, kicsit militarista gyerekkorom volt :-) A táj is nagyon szép volt, már amit lehetett látni: A kilátás a nagy szénásokról, a kivilágított erzsébet kilátó. A nagy szénásokon egyébként a hangulat kedvéért is érdemes megállni térdig lefagyott nadrágban.
- Cifrább helyzetek: A végén a majdnem célegyenesben a TSZ mellett végig szembe szélben -és hol van még onnan a falu; Hûvösvölgy után a jeges meredek kaptató, a nagy szénásokon a hófúvások.
- Agy-állapot: szerintem gazdagította valamivel az agyamat, hogy végigjártam azoknak a katonáknak az útját, akiket mindenféle országokból ideküldtek egymás legyilkolására. Többek közt. (Itt fõleg arra gondolok hogy volt valami közük a nagyapám családjának kiirtásához is) Nem sok együttérzést kaptak az utókortól és pont ezért érdemes végigjárni az útjukat, kicsit sejteni hogy nekik egyáltalán nem volt frankó.
- Tapasztalat: Örülök neki, hogy idén sikerült végigcsinálnom bealvás nélkül. Úgy látszik ezt nagy csapattal nem lehet megcsinálni, mert akkor sok a tökölés és a vakarózás - amitõl én elálmosodok.