Túrabeszámolók


Zöld túrák (Budai-hg)

ParadTúra éve: 20092009.02.28 20:05:45
Zöld 20 - Fekete István Emléktúra

Pár napja még csak egy két személyes túrának ígérkezett, de mire elrajtoltunk a kis csapatunk létszáma szépen megduplázódott. Eredetileg Károllyal terveztük hagyományteremtõ két személyes túrának a mait, de Ebola péntek este jelezte, hogy csatlakozik, Popoval pedig Normfa felé a buszon futottunk össze. Két botos, két bot nélküli. A szerepek aztán néha cserélõdtek. :-)

A jelzésekrõl leginkább annyit volt érdemes tudni ezen a mai túrán, hogy maradj a zöldön és nagy baj nem érhet. Persze ezalól volt egy kivétel Solymár fölött, de ott meg a nõi megérzések vezettek. Bár nem akartak a férfi tagok hinni nekem elsõre. Végül kénytelenek voltak belátni az igazam. :-)

Alapvetõen egy kellemes túra volt, attól eltekintve, hogy már (n+1)-edszer jártam be ugyanazt az útvonalat, és gyanítom, hogy fogom még jópárszor (ebben az évben is). De ez persze nem a rendezõk hibája. Az Apáthy-sziklához vezetõ lépcsõsortól tartottam nagyon, de meglepetésemre nem is viselt meg annyira, mint mondjuk a túra vége. A végére jött ki, hogy a lábam még koránt sem tökéletes. Valamint ott volt a vendég marasztaló sár is.

Az út 90%-a erõsen havas volt. Ebben pedig az volt a jó, hogy csúszott. Gondolom ez nem mindenkinek adott örömet, de mi jól szórakoztunk. Csúszkáltunk, és a havas útszakaszok igen nagy százalékát hógolyózással töltöttük. Persze a legtöbbet én kaptam, miért is ne? :-) Károly és Ebola kitalálta, hogy õk majd engem jól megdobálnak hógolyóval. Ennek igyekeztem hevesen ellenállni, de mit tehet egy szegény nõnemû egyed, ha egyszerre két (néhol három) ereje teljében levõ pasi próbálja behavazni? :-) Megpróbál elugrálni, és visszadobni, úgy hogy közben el is találja a célszemélyt. :-)

Ami a szervezést illeti minden nagyon korrekt volt, sehol nem kellett vészesen sokat sorban állnunk, annak ellenére, hogy elég szép számú induló lehetett. Talán csak a túra végérõl hiányzott valami ellátás.