Túrabeszámolók


FogasGyermekvasút (Zöldgömb)

zomberTúra éve: 20092009.04.11 18:42:06
Fogas 30
A mai túra közben eszembe jutott, hogy az az igazi április bolondja, aki ilyen idõben nem rohan a természetbe. Nagyon szép idõ, éledõ flóra és fauna (bár õzek, és vaddisznók helyet fogaskerekût, és gõzös gyerekvasutat lehet csodálni), csupa vidám ember- jó sok.
A szokásos BKV vonal átrendezésnek köszönhetõen fél órával késõbb értem az indításhoz, de így is idõn belül, Az indításnál már feltûnt egy-két fura dolog a szervezés oldaláról, de ezzt betudtam a reggeli morcosságomnak. A már jól is mert útvonalon baktattam a temérdek lépcsõn keresztül, megcsodálva, hogy milyen ízléssel, és ízlés nélkül élõ gazdag ember él a budai tájakon...
A túra útvonala a látnivalók szempontjából jól össze van rakva, sok mindent lehet nézegetni, nekem pl most esett le, hogy útvonalunkon fogták el Kossuth urunkat a labancok. Nagyon jól éreztem magam a túrán, kellemes kis délelõtti séta volt, még a kedvenc csapatom meccsére is hazaértem, és nyertünk azaz majdnem tökéletes ;) a mai napom.
Azért nem mennék el szó nélkül a rendezés mellett. Az itinernek nevezett valaminek az egyetlen pozitívuma az, hogy le lehet tölteni a netrõl, de a tartalmát tekintve kevés ilyen pocsékkal találkoztam. A rutintalanabb túrázóknak annyi a szerencséje, hogy sok ember van ilyenkor az erdõben, magam is többször üvöltöztem elkóválygó túratársak után. Nekem szerencsém volt, mert ismerõs az egész útvonal, de annak, aki elõször próbálkozik, elég komoly kihívást jelenthet, mert inkább zavaró, mint segítõ a leírás (pl hol is találhatóak az ellenõrzõ pontok?). Kifejezetten nehezményeztem, hogy egy szponzorral is rendelkezõ túrán nem voltak képesek egy frissítõ pontot (pl Makkosmáriánál) sem létrehozni út közben, azt hiszem, hogy ez inkább igénytelenség, mint pénzhiány. Ettõl még tetszett a túra, de jó lenne, ha igényesebbek lennének a szervezõk.