Túrabeszámolók


FogasGyermekvasút (Zöldgömb)

ZETúra éve: 20092009.04.12 16:24:16
Elöljáróban reagálnék az elõttem szólók beszámolóira: A Zöldgömb túrák itinerjei ilyenek, ez a szervezõk túrafilozófiájából jön, aki ismeri õket, az ezen nem lepõdik meg. Bónuszként hozzátenném, hogy önmagukhoz képest túl is teljesítettek a leírás tekintetében.

A tervem: 8-kor indulva kényelmesen 2 óra alatt lezavarom a 10km-es távot,
behúzva egy újabb túrát a Budapest-Kupa teljesítéséhez. A valóság: 10 elõtt nem
sokkal nevezési lap kitölt, sorba beáll -- mint kiderült nem a 10, hanem a 20km-
es távon indulók sorába. Ha már így jártam akkor a 20-as távon indulok :)
mondom, és megkapva a bélyegzésre szolgáló lapot, illetve a térképvázlatot és
útleírást tartalmazó lapot, és pontban 10:00-kor nekilódulok. Normafáig kocogósra veszem az iramot, hogy gyorsan magam mögött hagyjam az aszfaltos szakaszt. Bélyegzés után a mult hét végén megízlelt meggylé után érdeklõdöm a büfében -- sajnos nincs, úgyhogy egy rétessel vigasztalódom. Lefelé a züld sávon borzasztó csatorna- és
pöcegödör-szag terjengett egy darabon, így aztán lefelé is erõs tempót diktáltam.

A következõ pontnál mennék tovább a Z- jelzésen lefelé, de a pontõr hölgy szól, hogy balra, az aszfalton kell tovább menni -- azaz a Tündér-szikla és környéke kimarad az útvonalból. Z3 majd Z+ jelzés következik, kellemesen kocogható terep, úgyhogy ezt ki is használom -- 10:50-kor kapom a bélyegzést a Szépjuhásznénál lévõ ponton. Egy rövid totó erejéig szusszanok, majd immáron a S- jelzésen indulok visszafelé. A Virág-völgy alján jelzésváltás a piros sávra, némi belekocogás, 11:30-kor már a Makkosmáriánál lévõ EP-on frissítek. Innen Z+ jön, van benne egy csöppnyi :) nem csoda, hogy fél óra kell a normafai pontig...
Bélyegzés van, meggylé a büfében nincs, úgyhogy ismét csak a rétest tesztelem... Kék körtúra, S+ kék körtúra másik ága kombó jön, majd pedig a P- lépcsõje föl, az Erzsébet-kilátóhoz. Kilátót kihagyom, robogok lefelé az egyszer már meglátogatott szépjuhásznéi ponthoz. 12:35, pecsét, izólötty maradékának elfogyasztása, majd neki az utolsó emelkedõnek a S- jelzésen.
Sokan mennek toronyirányt az emelkedõ után, én maradok a jelzésen -- picit talán hosszabb, de kényelmesebb úton jutok fel a csúcsra, hogy aztán a túloldalon lehessen lefelé robogni. A kisvasút keresztezése után jobbról jelzésalapok a fán (a Schüller-út lesz jelzéssel ellátva?), majd lejtõ, Nagykovácsi út keresztezése, szalagozott befutó, cél; 3:15 a vége.
A célban reklámoklevél, reklámkitûzõ, zsíroskenyér -- ez utóbbit kihagyom, mert bent áll a vonat, amivel visszautazok a rajtba.