Túrabeszámolók


FogasGyermekvasút (Zöldgömb)

napvirágTúra éve: 20092009.04.13 10:30:54
Gyerekvasút10

08.02 re értem fel a rajthoz, a Széchenyi-hegyre. Egy hatalmas Decatlonos sátornál kellett bejelentkezni. Csak páran álltak elõttem, ami kissé meglepett, jelentõsebb tömegre számítottam. Mivel nem volt feltüntetve, hogy melyik táv hol álljon sorba , naná, hogy annál várakoztam amelyik nem engem rajtoltatott. Gondoltam, ez legyen a legnagyobb baj, 08.10 kor azért így is el tudtam indulni, hatodikként. A zöld sávon kezdtem, a még alvó Hegyhát úton. Az elsõ ellenõrzõpont a Normafánál volt, 1,1 kilométerre a rajttól. Pecsételéskor derült ki, hogy a 20 km-en indulók igazolólapját kaptam meg a regisztrációnál. Innen a zöld kereszten leereszkedtem Makkosmáriáig. A Virág-völgyig a piros, majd onnan a sárga sávot kellett követnem a célig. Gyakorlatilag csak a Szépjuhászné környékén találkoztam a 20-as távon indulókkal, elõtte és utána hosszú szakaszon néptelen volt a táj. Igy aztán joggal érezhettem azt, hogy aznap csak nekem illatoznak az ibolyák, nyílnak a virágok, dalolnak a madarak. … A célba érve a rövid távosok közül harmadiknak érkeztem be, pont 2 óra alatt. Nem számítottam arra, hogy a Decatlon, áruival is megjelenik a rendezvényen, ill. hiányoltam, hogy nem volt arról sehol egy tájékoztató, hogy mi lesz a felállított színpadon a program. Jól esett volna a málna szörp mellé, ha a szervezõk biztosítanak egy kulturált, átöltözésre alkalmas helyet és nem a váróban kellett volna pólót cserélnem egy alkalmas pillanatban. Vagy csak a célban adminisztráló hölgy nem volt elég tájékozott? Nem fogom megtudni soha!
Az itinerrel kapcsolatban csak annyit szeretnék hozzáfûzni, hogy én itthon túrák elõtt mindig megnézem a szervezõk által kiírt útvonalat az aktuális térképen, ill. mindig viszek is magammal, hogy ne a rajtnál érjen kellemetlen meglepetésként, hogy nem tudom, mi is az, amit látok.

Bár ezen a túrán találkoztam apróbb bizonytalanságokkal mégis köszönetet mondok mindazoknak akik szabadidejüket mások "szórakoztatására” áldozták, … a következõ már biztos gördülékenyebben fog menni.