Túrabeszámolók


Julianus

lomhaTúra éve: 20092009.04.26 15:34:08
Julianus 30
Hezitáltunk az 50-es és a 30-as táv között, végül a 30-as mellett döntöttünk, mert esõs idõt mondott, és mert a múlt héten jártuk meg a Téry 50-et, hát most inkább a rövidebbet választottuk. Hála az égnek!
Jól követhetõ jelzések, gyönyörû, a kellõ mértékben meredek vidékek, a lejtõk és a kaptatók jól oszlanak el. Végül nem esett az esõ, szép idõnk volt, amely néhány útszakaszon, ahol az út meredeken dõlt oldalra, igen jól jött. Kb. 27 km-ig még zsörtölõdtem is, hogy miért is nem az 50-esre mentünk. És ekkor jött a sorozatos balszerencse...
egy gizgazos helyen való átvágáskor beleakadt a nadrágom alja egy ágba, amely kissé felhasította. De ez még nem volt baj, mentünk tovább. Mindaddig, amíg rá nem léptem a nadrágom aljának a lifegõ végére, amely ettõl combközépig felhasadt. A hátralevõ 2-3 km-t úgy mentem végig, hogy kézben hoztam a nadrágom szárát, miközben az ágak összevissza karistolták a lábamat. Mire célba értünk, már elég látványos jelenség voltam jobb lábamon hosszú- a balon pedig rövidnadrággal, karcolásos, sáros lábszárral. A cél felé vonulva a faluban az emberek tátott szájjal bámultak (de korántsem annyira, mint késõbb azok, akik a metrón láttak). Ekkor már õszintén örültem, hogy nem kell még 20 km-t caplatnom.
A célban várt minket a zsíros és vajas kenyér, illetve egy idõs hölgy, aki precíz és alapos, kalligrafikus írással kitöltötte az okleveleket. Ez nagyon szép volt tõle, de amilyen sebességgel haladt, majdnem lekéstük miatta a buszt.
Összességében jó túra, nagyon szép vidékeken. Van néhány szakasz, amely sárban egy kicsit húzós lehet, így azonban szinte minden lejtõn tudtunk futni, és a kaptatókon is jól lehetett haladni. Jövõre, ha minden igaz, bevállalom az 50-est... és viszek váltónadrágot! :)