Túrabeszámolók


Sárga

ZETúra éve: 20092009.05.01 22:51:24
Rövid bemelegítés a vasárnapra tervezett kissé õrültnek hangzó 5*12.4km-hez, avagy Sárga 18 (Nem vagyok Dorothy, és a célban sem várt Óz...)

Az elõttem szólónak egy rövid válasz a 10-es rajtnyitással kapcsolatban: A túra az Esztergomból induló Sárga 70 utolsó bõ 18km-ét járja be, ezért aztán a rajtot, meg a 18-as táv pontjait is a 70km-es táv indításához számolták ki. A késõi rajt miatt nem siettem, mindenképp délidõben, erõs napsütésben abszolválandó gyaloglatra kellett számítanom. A gyors nevezést követõen 11:50 került a papíromra.

Az NHH kaptatóján utolértem egy kedves ismerõst, aki a 70-es távon indult, úgyhogy szépen, komótosan toltuk felfelé a kedves pontõrök által õrzött kilátóig. A továbbindulás elõtt egy másik ismerõst "megóvunk" a sziklák közötti botladozástól :-) azaz utána szólunk, hogy a S- jelzés nem a kilátó mögött folytatódik :-)) A táv elsõ buckája letudva, Szépjuhászné után jön a hullámvasút: fel, le, majd megint fel -- csak hogy ne egyben kapjuk a szintet, bár lesz még olyan is... Például a Virág völgy oldalában, Csacsi-rétig. Itt messzirõl érezzük a tûzgyújtási tilalom illatait :-)) füst és belevegyült bográcsos kaja érzõdik messzirõl. A pont jól elbújt, de megleltük.

Nagyszénászugnál fél literes, szerintem finom ásványvizet kapunk, majd kb. másfél km múlva a feltételes ponton (na ja, azért feltételes, mert a pont léte feltétele a túrának :-)) természetesen vannak, kapjuk a következõ bélyegzést. A S- S+ elágazásánál jobbra megyünk -- igen, ez nem a Város Peremén túra, itt van még egy ep., kint a "csücsökben" a Huszonnégyökrös hegyen...
Az erdõbõl kiérve gyakorlottan fordulok jobbra, hááát... a szalag nem túl meggyõzõ, de legalább van... A következõ pontig többhelyütt nagyon szép a kilátás, nézelõdünk picit, majd zúzunk tovább, hiszen a 70-en indult kolléga kevesebb idõvel gazdálkodhat... Pont, pont ott, ahol a s- jelzésen végigmenõ túrán lennie kell, majd lejtõ, ronda aszfalt, szalagok, csendes utcák... A csárdát nem is vesszük észre, csak megyünk... A gimi elõtt ismerõs mosolyog, mutatja, hogy hol kell bemenni... Udvar, folyosó, tornaterem... bélyegzések, szép oklevél, elegáns kitûzõ, (meg mégegy, a "Tojás Sárgája" teljesítéséért) rámás és zsíros kenyér, meg limonádé, ez utóbbi saját készletbõl.

Bevallom, az itinert még nem olvastam végig, így arról nem mondok véleményt :) a szervezés, a díjazás a szokásosan magas szinvonalat hozta, kedves pontõrök, visszafogott, de a bevezési díjjal összevetve korrekt szolgáltatás, egyszerû, jól követhetõ útvonal... A szervezõk részérõl, úgy gondolom ennél több nem is kell.