Túrabeszámolók


Budai

zomberTúra éve: 20092009.05.17 13:42:20
Budai 50
Cefetül elfáradtam. Na, nem mintha bárkit is érdekelne, csak gondoltam leírom,mert a beszámolókat készítõk jelentõs része mindig frissen fejezi be a túráit.

A túra útvonalát nagyon szeretem, érinti a Budai-hegység számomra legkedvesebb részeit (Újlaki hegy, Nagy-Szénás, Alsõ Jegenye-völgy), ráadásul a jól jelzett útvonalat egy hihetetlen jó itiner támogatja, ez utóbbi számomra példaértékû, szeretném, ha minden túrán ezt a minõséget kaphatnánk. Persze a felsoroltak mellett a szokásos helyeken (Virágos-nyereg, Vörös pocsolyás-hát)nost is elkevertem, de ez sem okozott jelentõs problémát, pl a nyeregnél hiába indultam el a kéken, a (megint mondom) szuper intiner még térkép nélkül is jelezte, jó 'nyomon' vagyok. Az egy dolog, hogy azt a bizonyos jobbkanyart nem jelezték a kéken, de megintcsak sebaj ott volt utána a (sej ribizli) piros bicikli, ami levitt a sárga jelzésre.

Itt szeretnék kitérni a zseniálisan beosztott frissítésekre, amik mindig pont jókor jöttek. Pl a völgyben a hagyma+zsíros kenyér+jaffa koktél, amit alig bírtam abbahagyni. A rossz májam eszembe juttatta, hogy a 600 forintos nevezési díjba belefér a kitûzõ, és a pontok mellett 3 frissítés, 100 forintos bón a végén, míg más (rövidebb) túrákon több pénzért meg sem tudják közelíteni ezt a színvonalat, amit itt kaptunk.

Nehéz, de nagyon szép túra, szuper szervezéssel, sok emlekedõvel (azt a zerge mindenit :)) ahol a végén még megtanulhattam egy jobb erõben lévõ túratárstól egy új trükköt is: megfutni az emelkedõket a túra végén. Ettõl a táv tényleg gyorsan fogy, viszont személy szerint tíz lépés után erõsen hányni támadt kedvem.

Az idõ tökéletes volt a túrázásra, ja és mielõtt elfelejtem: Isten éltesse nagyon sokáig a 20 éves Budai 50-et!