Túrabeszámolók


Gerecse

LúdtalpTúra éve: 20052005.10.18 20:20:10
GERECSE 50 2005
Péntek este könnyû szendvicsvacsora magyarosan - azaz csípõs kolbász, paprika, paradicsom, tej (ez már nem magyaros) és egy pohár Légli Blanc fehérbor, majd lefekvés...
Kissé nyugtalan éjszaka...
4:30 vekkercsörgés.
Reggeli, és irány Tatabánya.
A Mûv. ház elõtt 5:55-kor, már vagy 100 fõs csapat várja a 6 órás rajtpisztoly eldördülését. A nevezésnél számosan tolongunk, de várni nem kell, annyian,segédkeznek a nevezési asztaloknál.
6: 05 rajt.
A lábaim könnyûek, lazák, úgy érzem jó napot fogtam ki, nem lesz gond.
A városból kiérve már alig vagyunk, az erdõ még hûs, az emelkedõn mégis dõl az arcomról a "lé".
Tardosig friss, sejtelmes, ködös távoli terek. A völgybõl kifelé a napsütéssel ébredõ erdõ. Hangos madárcsivitelés, az úton keresztül rohanó õzek, s egy megriadt nyúl.
Bányahegyre fel, már meleg van, de még futhatónak érzem. Beosztom az erõt, fújtatok, járásom már inkább csoszogás de végig futást imitál, s haladok felfelé. Tüdõm kiszakad, de már látom, hogy felérek, vagy mégsem? Megvan!!! Feljutottam. Juhijj! Pedig még egyszer sem sikerült ide felfutnom.
Koldusszállás felé a hullámvasúton végiggördülök egy bicajos sráccal dumálgatva, majd tovább felfelé, izzadok a sárgán.
Az autópálya utáni aszfalt rossz emlékû, felnézni nem merek. Csak az árnyékomban rohanó aszfaltra szegezem szememet. Alig fogy a táv, úgy érzem. Türelem! Hol van már Turul?! Megvan, látom.
Innen már csak egy szédítõ zerge lépcsõzés, majd egy kicsi a városban.
Ott a szökõkút!
Stopper állj: 4: 43
Bíztató!!!