Túrabeszámolók


Budai tájakon

ChakaZuluTúra éve: 20092009.07.27 10:23:09
Budai Tájakon 50
Ez is egy olyan túra volt, amely megközelíti a szerintem ideális rendezést, ráadásul az idõjárás is kegyes (kánikula- és esõmentes) volt hozzánk. Egyúttal azt is bebizonyította, hogy a jó szervezés elsõsorban nem pénz, hanem empátia és egy kis plusz erõfeszítés kérdése.
Elõször is a reggeli nevezésnél a rendezõk megkérdezték, hogy azonnal indulunk-e, és mire jeleztem, hogy csak pár perc múlva, mert még egyszer áttanulmányoznánk a kézhez kapott itinert, szó nélkül 5 perccel késõbbi indulási idõpontot jegyeztek be, ami éppen elég volt arra, hogy pontosítsuk az útitervet. Apró figyelmesség, köszönet érte.
Jónéhány ellenõrzõponton kaptunk vizet, ami szvsz a nyári teljesítménytúrák legfontosabb eleme. Kizárólag gyalog teljesített túrák esetén az ember a hátán is elvisz akár 4 liter folyadékot is, de ha vegyesen kocogva-gyalogolva megyünk ez már problémásabb, nem is beszélve a futva teljesítõ túra-/sporttársakról. Követendõ példának tartom a szervezõk eljárását: akinek szüksége volt rá, kipótolhatta saját készleteit, akinek pedig nem, azt kár nem érte. Magam 2 liter vizet vittem, és kb. még 1 literhez jutottam a szervezõk jóvoltából. (Plusz a célban fogyasztott adag...) Külön elismerés az Újlaki-hegy pontõrének, aki vélhetõen saját maga szállította fel kannákban a vizet a hegytetõre. Nagyon jól esett, ott már nem számítottam rá. Sokan megírták már: az olcsó csapvíz is megteszi, nincs szükség extra kiadásokra.
A frissítõponton és a célban kapott zsíros (meg egyebes) kenyerek nagyon finomak voltak, de nem maradt el a dinnye sõt a frissen szedett házi alma sem.
Összesítve az ellátás nagyon figyelmes és kielégítõ volt.
Az útvonalra a szervezõk különösebb szalagozást nem ígértek. Elkeverni - helyismeret hiánya miatt - egy-két ponton lehetett volna, nekem szokás szerint sikerült is, de részben saját figyelmetlenségbõl, és végül nem okozott 20-25 percnél nagyobb idõveszteséget. A vége picit több lett, mint 8 óra, a kellemesnél is kicsit jobban elfáradtam (több hét kihagyás után), de a túra nagyon jól esett, még egyszer köszönet a rendezõknek.