Túrabeszámolók


Csabdi

PapsajtTúra éve: 20092009.08.30 15:47:02
Csabdi 30 - Elsõ benyomások

Mivel idén egyéb elfoglaltságaink mellett még nem állt módunkban komolyabb túrán részt venni, a nem túl hosszú táv és a nem túl magas szint miatt Csabdi mellett döntöttünk.
A szokásos kis csapatunkat sem sikerült összerántani a hétvégére, így csak Katával, kettesben vágtunk neki a túrának. A lelkesedéssel nem volt baj, már nagyon benne volt a bugi a lábunkban és már nagyon „mehetnékünk” volt. A nagy melegre felkészülve, igyekeztünk korán rajtolni, ami Gyõrbõl 55 percnyi autózás után végül is 7:00-re sikeredett. A kellemes hõmérsékleti viszonyok nagyjából délelõtt 10:00-ig tartottak, amit masszív és erõteljes napsütés követett, de hál’ istennek a nagy melegre tekintettel – ha másért nem, hát a túra kitûzött idõpontja miatt – a szervezõk is gondoltak, így az árnyékos szakaszoknak sem voltunk híján. Az napsütéses/árnyékos részek aránya nagyjából 60-40%. A táj a túra során engem különösebben nem fogott meg. Fõleg az elsõ és utolsó szakaszait alkotó szántóföldek mellett elhaladó földutak hagytak hidegen. A második ellenõrzõ pontot sem igazán értettük, hogy miért nem a Somlyó tetejére helyezték, hisz az erdészháztól az már csak néhány lépés és ott legalább van némi panoráma a környezõ vidékre. Talán majd jövõre… Egyébként végig kiválóan futható, így tájfutóknak is bátran merem ajánlani.
A résztvevõk száma minimális volt, az út során alig találkoztunk néhány sporttárssal. Ez vagy a nagy melegnek, vagy annak volt betudható, hogy ez a túra még nem örvend olyan nagy népszerûségnek, mint egyes társai.
A pontellenõrök mindenhol kedvesen fogadtak minket, de azon kívül, hogy a 2. ep-nél csokival és vízzel kínáltak, valamint a célban lehetett lekváros, zsíros/hagymás/szalámis kenyeret enni, meleg vizet inni, máshol semmit sem kaptunk. Semmi extrára nem lett volna szükség, mindössze néhány korty vízre egy két ep-n. Szerintem a 600 forintos nevezési díj ellenében ez meglehetõsen szûkös ellátás volt.
Az itineren szereplõ leírás 90%-ban elfogadható volt, nem tévedtünk el sehol, de a minõsége hagyott némi kívánnivalót maga után. Nem beszélve az „oklevélrõl”. A/4-es papír félbe vágva fekete-fehér tintával készült lenyomattal. Ennél is láttunk már szebbet. :-(

Elsõsorban kondíciójavító, szinten tartó, új tútacipõbejárató túraként tudom a sporttársaknak ajánlani.

Ami tetszett:
- Az útvonal néhány szakasza.

Ami nem tetszett:
- Az ellenõrzõpontok silány ellátása
- A nem túl változatos útvonal és táj
- A nevezési díj és az ellátás ár-érték aránya