Túrabeszámolók


Hegedűs Róbert emléktúra (Online túra)

efemmTúra éve: 20052005.11.20 12:59:00
Online túra
26.96km/1143m - 2005.11.19

A rajtba 8 után pár percel értünk, ahol már messzirõl integetett Emgergõ és Güszi, akik, mivel érthetõ módon fáztak, el is indultak. Gethe úr késõbbi közlése szerint még az Árpád kilátónál is tartották a 20-25 perces elõnyüket, de sajnos így nem ment együtt a tervezett csapat.

A rajtban az elõnevezetteknek tényleg csak aláírni kellett a nevezési lapot, ami nagyon szimpatikus eljárás volt. Viszonylag gyorsan végezünk a két sorban, Padler rutintalanul kétszer is végigállta a "kasszát", így csak 8:30-kor tudtunk elindulni. A topikos csapatunk: Padler, Pygmea és jómagam voltunk.

Az elsõ ponton (budai-)H.G. és Éva õrködtek. Jópár futót vissza kellett kiabálniuk a szintben folytatódó körséta jelzésrõl. Csak a gyalogosok választják ösztönösen a lejtõket?? :) Az egyik futó srác rövidnadrágban nyomta a -1,-2 fokban..
Lefelé a piroson kissé csúsztak a kövek és az avar is. A Szépjuhászné út elõtt a legmeredekebb részen pedig még fagyos volt a föld. Több túratársnak is sikerült fenékre esnie.

Fekete-fej szokásos nemszeretem emelkedõje most elfogadhatóan ment. Fent Joeyline és barátnõje pontõrködtek, mi pedig megkaptuk az elsõ csokinkat.
A Nagykovácsi út túloldalán Pygmea kipróbálta az egyik játékot a játszótéren. (Lesz róla fotóm!:)
A dombtetõn a Rézsû utca kicsit rémisztõ a párszáz méterre belátható hosszával és az emelkedõjével. Felérve viszont pazar a kilátás, majdnem az egész túra útvonalát be lehet látni.

A Remete-szurdok bejáratánál Padler elbúcsúzott tõlünk, kiszállt, amit sajnáltam. (Padler! Azt viszont jó volt látni, hogy tudtad, érezted, mennyit bírsz, és nem erõltetted túl magad, komolyabb sérülést kockáztatva!)

Ezután kicsit rákapcsoltunk a tempóban Pygmeával, hogy utólérjük a szintidõnket. Ez persze felfelé, kifele kapaszkodva a szurdokból eléggé esélytelen volt.
Innentõl sokáig a Falasokon megismert útvonalon haladtunk. Közben bemutatkoztunk egymásnak két volt kolléganõmmel. Pár év elteltével már õk sem ismertek meg, én is csak egyikõjük céges logójú hátizsákjára kerdezve jöttem rá, hogy ismernünk kellene egymást. Kellemetlen, de a korral jár így harminc felett... :)

Szép volt az Alsó-Jegenye-völgy, a patak hídjai eléggé le voltak fagyva.
Emelkedõ a szokásos sárgán, pihenõ a sorompónál. A szalagozás a Kálvária-hegy irányába itt más felé vezetett, mint a leírásban. A hegy lábánál kisebb szeméttelep közepén kellett keresztülmenni, ez nem tetszett túlságosan. (Láthattuk a szelektív hulladékgyûjtés furcsaságát: az erdõben, egy kupacban többszáz mûanyag flakon!)
A Kálvária-hegyet felvettem a kedvenc kilátóhelyeim listájára. Jó ötlet volt a túra útvonalát ide felhozni! (És a kókuszos csoki is finom volt.)

Virágos-nyeregben sajnos éppen nem volt nyitva a büfé, pedig nagyon pályáztunk egy teára.
A Hármashatár-hegy felé ért be minket András. Pont jókor érkezett, egy kis lendületet adott Pygmeának a társasága. (Jól láttam?:)
Fenn a megszokott helyen, az asztalnál a szolgáltatás Banán, és igen hideg szörp. A bodzás volt a legfinomabb.

Árpád-kilátónál Gethe úr ajándékozott meg finom extra mandarinnal (topikosoknak).

A túra végének útvonala, a cél elõtti Mária-út kivételével, számomra már kicsit unalmas volt. Szerintem túl sok az átfedés más (szintén MVTE-s) túrák útvonalával. Én kihagynám már a Hármashatár-hegyet is, és Határ-nyeregtõl valamerre másfelé vezetném át a túrát a Mária-útig.

A célban azonnal végeztünk, "megdolgoztunk" a kitûzõért és az oklevélért. (Fõleg Pygmea a 100. tt-ért! Gratulálok!)

Az itiner kiváló! A szöveges leírásba a bizonytalan helyeken beleolvastam és egyértelmû lett, hogy merre is kell menni. A résztávok, rész-szintek, hosszmetszet, tökéletes, az útvonalvázlat is jó. Kicsit furcsa rajta a feltüntetett 1:41.400 -as méretarány. :) A szalagozás mindenhol jó volt. Köszönöm a rendezõknek az Online túrát!
Jól éreztem magam. (Kicsit fáztam, de így jár, aki nem fut.:)

efemm