Túrabeszámolók


Bakonyi Barangolás

mz/xTúra éve: 20092009.10.12 09:36:27
Bakonyi barangolás 45
(A kiírásban szereplõ pontos táv: 45,9 km / 1215 m)

Az idõjósok mindenféle csúfságokat jósoltak erre a napra, s biztos volt olyan is, akit ez elriasztott a túrázástól, de szerencsére én nem voltam köztük! Mondom mindezt azért, mert csodaszép idõjárásban volt részünk! S bár hallottam, hogy szinte mindenfelé esett, mi a Bakonyban az utolsó csepp esõt akkor láttuk, amikor kocsival még kora reggel áthajtottunk Eplényen, azt követõen már semmi… Szóval az idõjárás tökéletes volt – akárcsak ez a túra!

Olyan sok leírhatatlanul gyönyörû helyet, amit ez a túra érint, egy nap ritkán jár be az ember, s ugyan nem szeretném elragadtatni magam, de azt hiszem nem túlzok azzal sem, ha azt mondom: az összes teljesítménytúra közül, amin valaha részt vettem, talán ez az egyik legszebb! Ha el kezdek gondolkodni, hogy mi az, ami talán még ehhez mérhetõ, igazából most hirtelen legfeljebb az Õrség jut eszembe…
Szóval ez egy csodaszép túra, olyan tájakon vezet, hogy az ember csak kapkodja a fejét!

A szervezés is nagyon rendben van, egy rossz szót nem tudok mondani… Ha egy indurka-pindurka kritikát mégis megengedhetek magamnak egy ilyen túra után, akkor annyit mondanék, hogy nagyon klassz dolog, hogy az EP-ken több helyütt is kaptunk szörpöt a sima víz helyett, de azért sokkal jobb lenne, ha a víz-szörp arány beállításánál nem csak a színt vennék alapul, hanem az ízt is… Mert a színe mindenütt nagyon szép volt a szörpbõl készült italnak, az íze viszont ugyanolyan volt, mintha a színezõanyag benne sem lenne...ez így inkább szines víz volt :-), egy kicsikével több szörp kéne bele!
De ez csak egy apró megjegyzés.

Amiért még külön szeretném megbecsülésemet kifejezni a rendezõk felé, az a szuper honlap, amelynek a dizájnja ugyan nem az én ízlésemnek való, de a tartalma abszolút minden igényt kielégítõ, térképekkel, útvonal leírásokkal, táv- és szintadatokkal, sõt még a kitûzõk képei is fent vannak – nagyon klassz! A honlapról mindent megtudtam errõl a túráról, amit elõzetesen akartam, sõt, még a rajtnak otthont adó iskola megtalálását is külön térkép segítette! Igen klassz - köszönet érte annak, aki csinálta!

Kár ezt ragoznom, ez egy minden szempontból nagyon jó túra volt, ha tehetem, jövõre is jövök! Csodálatos táj, korrekt szervezés - szerintem e kettõnek köszönhetõen ez nálam be is került az „it’s a must” túrák közé…

Táj/útvonal/feeling (szerintem): 5
(Ez egy gyönyörû túra, talán az összes teljesítménytúra közül, amin valaha részt vettem, az egyik legszebb!)

Szervezés (szerintem): 5
(nagyon rendben volt…)

Itiner/útleírás (szerintem): 5
(fekete-fehér A5-ös összefûzött kivitel, jó leírással, használható térképvázlattal, minden szükséges adat benne van, abszolút okés)

Ellátás/szolgáltatás(szerintem): 5
(Bödönkúton és a célban a szokásos minden, közben csoki, szörp, tea, italbon Bakonybélen, chips…nagyon okés, csak a szörp lehetett volna kicsit ízesebb :-))