Túrabeszámolók


BUÉK

biborTúra éve: 20102010.01.03 15:53:43
BUÉK20

Sikerül idõben Hûvösvölgybe érni, így kis sorban állás után a 33-as számot kapva 7kor mehetek is a dolgomra:) Gyors átjutás lépcsõn - úton s nekivághatok a hegyeknek.Szerencsések a körülmények: nincs hideg, nincs sár, nem csúszik semmi, még nincs tömeg. A S bemelegítõ kezdésnek nem rossz, szerencsére most felfelé, pár hete le rosszabb volt. Majd a parkolónál rátérek a Kkörsétára és irány a Hármashatár-hegy. Sûrû köd fogad és a padoknál az elsõ e.p. Eddig 4 km, 350 szint és 35 perc. Számolgatok,mert szeretnék duplázni s ahhoz nem lehet sokat szerencsétlenkedni:) Fent a K-re térve nagyon kellemes Fenyõgyöngyéig, ez az egyik legjobb rész a túrán. Majd az Árpád-kilátóig felemelkedés.Innen a Z az Apáthy-szikláig a másik kedvelt szakasz számomra. Forgalom nincs nagyon,csak néhány futó. A sziklánál újabb pecsét és go. Jön az ismerõs városi rész. A lépcsõket kettesével veszem, a sunyin emelkedõ aszfalton pedig igyekszek nem elszórakozni az idõt.Vannak akik az összes utcát fel-le nagy lazán megfutják..na nekik elismerésem:) A Gyémántos lépcsõn próbálok ügyeskedni és nem a lépcsõfokokon lemenni hanem a kövezett szélén. Nem rossz ötlet, csak eléggé csúúúszós.. Valahogy pofára esés nélkül túljutok rajta. Vissza az erdõbe és elsétálgatás a Budakeszi útig, ahol kis várakozás után átjutok anélkül, hogy elütnének. Egy kis szintezés a zöldön, majd ahogy felérek fordulok balra szépen automatikusan.Pár száz méter után eszembe jut, hogy nem is kéne lefelé menni, megnézem és valóban nem. Hátraarc, vissza és ezúttal jobbra tovább. Szalag nincs, de legalább nem mondhatom magamra h vaksiként kiverte a szemem s vettem észre. Egy régi Zks. -n elérem hát a 3. pontot,ahol Vaddino idõt is ír: 9:00. Tehát még van 6 km és egy órám, hogy beérjek s kezdhessem elõröl. A Z+en majd a becsatlakozó P,S -kon újabb átkelés a Budakeszi úton. Szépjuhásznétól már csak egy emelkedõ a Nagy- Hárs hegyre.Az õröknek kijut a szélbõl és valami Budai- kilátóki berögzõdésbõl elõször furcsálom, hogy nem a kilátó tetején vannak:D Iszok egyet és örömmel nyugtázom, hogy még van több mint 40 percem beérni.Tovább a sárgán, a kifeszített kötélre nincs szükségem, de mindenképpen jó hogy tettek oda hiszen több száz elhaladóból elég ha egy vki becsúszik s lenne némi keverés belõle..A Kis-Hárs hegyig óvatos vagyok a kövekkel emlékszek múltkor valahol erre jött nekem az egyik:) A síneken át és a Sks.-n balra. Az úton épp nem jön autó, majd a Nagy-rét mellett körbe és a cél elõtti utcsó e.p. Rumos és almás-fahéjas szaloncukor után még bõ 900 méter. Be a rajt- célba ahol rengetegen vannak. Célbélyegzõt nem találják, 9:40es idõ kerül az itinerre. Amit ott hagyok megõrzésre amíg elõkerítik;kösz T.J.:)
Sorbanállás, kis pihi és már 865.-ként kezdem a

BUÉK20.2-t

9:50-kor. Ráérõsen kajálgatva indulok neki ismét. Most már végig rengetegen vannak. A Hármashatár- hegyre 40 perc alatt érek ki szép nyugodtan. Beállok a sor végére, s iszonyúan fúj a szél, a hó is szállingózik én meg majd megfagyok. Amíg a pecsétre várunk egyik túrázónak el is fújja a szél a lapját, szaladhat utána:)) A kéken sietni szeretnék,hogy ne fázzak néhol nehezen megy az elõzés, de nem tolakodok. Az Árpád- kilátóhoz érve több kalandorral találkozok akik alternatív útvonalat választva jutottak el oda,háát szívük rajta..A Z-n lazulás a szikláig, majd vissza az utcákra. A lépcsõs-lejtes-lájtos részeken rohanás, majd a Hûvösvölgyi úthoz érve balra fordulok ahogy illik, szólok pár embernek hogy nem jobbra kell menni, de nem foglalkoznak vele..Ezért a Fekete István utcát magányosan járom, a Szerb A. -nál viszont meglátom a legalább 20-25 embert akik kellemesebb utat választva jutottak el ide. Ám a tömeget gyorsan magam mögött hagyom, s a zöldön ezúttal már nem megyek tovább. Addigra kiraktak ide egy papírt is nyíllal a célirány felé. Ezúttal 2:07 alatt érek ide. Beszélgetõsen a Nagy- Hárs hegyig, itt ismét várok kicsit a soromra.Innen már csak be kell lazsálni a célig. Csak annyira megyek, hogy ne fázzak a szél miatt.A Nagy-rétnél szomjas vagyok, de ez egy kis szaloncukor kóstolástól nem tarthat vissza:) Pár száz méter múlva alig férek be az ajtón olyan tömeg van bent és kint is.Rávetem magam a jólesõ teára szomjoltásként:) A második kör csak 2:54 lett bár nekem végülis jó ez is, fõként hogy nem is rohantam.
Az útvonaltalálók klubja bajnokainak meg külön túrát kéne szervezni ahol az nyerne aki a legkevesebb km-bõl hozná ki:) A szervezõknek grat, nem lehetett könnyû dolguk több mint 900 emberes túrát lebonyolítani.Jó kis évkezdés volt ez:)