Túrabeszámolók


BUÉK

martyeTúra éve: 20102010.01.05 12:36:20
BUÉK 20 - 2010.01.02.

[Elõzmény a Téli teljesítménytúra beszámolóknál]
...

és 10 perces sorban állás után már rajtolhatok is a BUÉK 20-on. Az elején talán kicsit túlságosan is megnyomom a tempót, így már az Apáthy-sziklánál(9,2 km) vagyok egy óra alatt, ahol rendesen el is szörnyednek a 461-es rajtszámomon. Ez lelkesít, hogy ilyen jól állok, de a lejtõkön való szokásos kamikaze-leszaladás után azért úgy tûnik, hogy csak elkezdek lassulni.

Következõ pont elõtt kicsit bizonytalan vagyok az úttal kapcsolatban, de aztán csak föllelem a pontõr sátrat, ahol Vaddinoék várnak, és kínálnak minden jóval. Egy sütit el is fogadok, aztán már robogok is tovább.

Nagy-Hárs hegyig rendben van minden, csak aztán sajnos a végén benézem az S körtúra jelzés leágazását, és tovább megyek a sárgán, ami csak akkor tûnik fel, mikor beérek a cél alá, így szépen ráhúztam a távra még egy kilométert.

Már fáradt vagyok, és ez a kis kitérõ a morálomat is erõsen csökkentette, így végül 11:10-kor érkezek a célba pont 2:30-as idõvel. Itt esik le, hogy a rajtban elfelejtettem fölvenni az induló csomagomat. Szerencsére sétáLós bácsi mellett találkozok Moiwa-val is, aki intézkedik az ügyben, így ebolatól rögtön két croissant-t is kapok az ivólé mellé.

Még gyorsan visszamegyek Joeyline-ékhoz célidõt felíratni, vizezek egy teát, fölkapok Pygmeánál egy kenyeret és egy virslit, elköszönök, így összesen 5 perc szöszmötölés után már

...
[Utózmány a Téli teljesítménytúra beszámolóknál]

Elõször teljesítettem a BUÉK-ot, de a közismert helyek és nagy tömeg ellenére kifejezetten tetszett. Nagyüzemi szervezésrõl van szó, de kiváló a lebonyolítás. Le a kalappal az MVTE elõtt! Köszönjük a munkátokat!