Túrabeszámolók


Téli Mátra

Rush2006Túra éve: 20102010.01.30 19:09:44
Téli Mátra XL

Volt egy olyan õrült arc is aki a kesztyûn kívül még sapkát sem hordott, sõt, a futófelsõ alá is mindössze két rövidujjút gyûrt be. Ez a hülye én voltam :))

Nedussal indultunk, a kocsiban még fel akart ajánlani egy sapkát, de én kis naiv, hiszékeny nemet mondtam. 7:35-kor start. Gyalogosok elõzgetése, majd Mátraszentimre közelében nyugalom, vége a gyalogos mezõnynek. Eddig nagyon jól haladtunk, szépen le volt taposva az út. No de most jön a feketeleves. Pár perc pihi a ponton, majd föl a Darázs-hegyre. Nem nagyon esett jól bevallom. Kiérve a K-re, elkezdett embertelen hideg lenni, ráadásul a szél is oldalirányban felélénkült. A hajam totális jégkásává változott, a "pofámon azt hittem nem marad bõr", a kezeimnél meg épp arra gondoltam hogy annyira fáznak és fájnak, hogy lehet holnap irány amputálni. Szóval nagyon nem volt õszinte a mosolyom, és mivel szinte alig volt letaposva az út, ezért a sebességem is szépen csökkent. Valahogy elvergõdtem a Gertrúd Presszóig, majd ott kötelezõ pihenést írtam elõ most, mert ilyen lefagyott kézzel nem szabad továbbmenni. Egy meleg tea, egy kis izo, majd kis pihenés. Kb 20 perc múlva éreztem azt hogy most már folytatásra talán készen vagyok. Kilépvén a presszóból, totál fogvacogás, a K-S- szakaszon szembeszél, azt hittem itt végem. Ráadásul görcsölt a lábam is a pihenõ miatt. Szép laza tempóban kocogtam lefele, a Csór-hegy oldalában végig gyalogoltam. Hiába, ez a terep nem való nekem.. Elérvén a P+-re kicsit erõre kaptam, és egész jól ment a kocogás, viszont visszajött a rövidtáv, így rengeteg elõzgetés. Gondolom tudjátok, volt egy tükörjeges rész, viszonylag közel a tóhoz. Gyönyörûet estem, majd vádligörcs, nyújtás. Rohadt jó.. Pisztrángosnál kis pihi, majd föl a Kékesre gyök kettes tempóban. Az utolsó pár száz méter kivételével végig gyalogoltam. (lehet hogy ezt nem is a terepfutás topikba kéne írnom ezt a beszámolót?)
Innen nem erõltetve, a K+-en nagyon rossz terepen haladok tovább, majd a végén a P-n kicsit fölpörgetem magam, pont amennyi maradt még, de a rengeteg gyalogos elõzgetése nem egy egyszerû feladat a szûk ösvényen + jó pár perc állás egy kötélnél is.. A célba tükörjeges hajjal érkezek :) Az idõm enyhén felejtõ, 6:33... Persze magasan ez a leggyengébb a 4-bõl. Máskor téli túrára téli cucc!!!
Legalább sikerült, nem vagyok elkeseredett, kemény nap volt ez a mai.