Túrabeszámolók


BUÉK

efemmTúra éve: 20062006.01.09 20:51:33
Buék 20
Teljesen jó volt a terep, elõfordult már rosszabb, jegesebb is. Az elején volt egy kevéske sár -ami az Újlaki-hegyre felfele kifejezetten elõny-, HHH-ra picit jeges majd havas, onnan lefele havas. Már legalábbis annak, aki a jelzésen ment. :) A HHH-ról szép a kilátás. Finomra sikerült Fenyõgyöngyénél a tea (volt benne bõven cukor, és én így szeretem), az édességet nem kostoltam. Néha a pontõr rá kellett, hogy szóljon a nem teljesítménytúrás potyázó futó ifjakra, hogy ez nem ingyenbüfé. :)
Sancimanóval itt találkoztam, kivételesen gyalog volt. Árpád-kilátóig -szokás szerint- menet közben meg is ittam a teámat. Onnan lefele van a túra legtechnikásabb lejtõje -szerintem-, de idén eléggé olvadt, nem volt veszélyes. Apáthy-szikla - szokott kilátás, átlagos terep.
Ferenc-halom elõtt értem be SK, Corall, Pygmea triót, illetve nem sokkal elõttük Emgergõéket. Felfelé Vixikét, fent Optikát és lejövet pedig Güsziológust. A János-hegy oldalában, a körséta jelzésen találkoztam a "visszatérõ" túrázó Ritával, aki Buék 20 - "kismama"túrázott Pataporccal. :)
A Nagy-Hárs-hegy nem volt könnyû, de a túra útvonalán nekem valahogy mégiscsak a Ferenc-halom a "hegy", ott szoktam kipurcanni. A Kaán Károly-kilátó -talán mert ez az utolsó nagyobb emelkedõ-, már jobban szokott esni.
Lefele a sárga sáv a kedvencem. Fõleg így hóban imádok "száguldozni" a lejtõn. Most a gyermekvasút átjárója sem volt jeges.
A Nagy-rétnél már elfogyott az erõm. A túra végére azért jó volt a tempóm egy 2:50:00-s teljesítésre.
Tökéletes túraidõ volt, napsütéssel, plusz 1-2 fokkal.
A rajt-célban -sem máshol- nem tapasztaltam várakozást, a vislit is jó volt a végén. Jó szervezés, jó túra volt, kiválóan éreztem magam.
A 6. teljesítésem volt. (Ezek szerint a tavalyi beszámolómban egyet tévedtem.)
efemm.