Túrabeszámolók


FogasGyermekvasút (Zöldgömb)

ZETúra éve: 20102010.04.11 22:07:30

Triplázós hétvége, elsõ kör  - Gyermekvasút 10, kötelezõen 2 órán belül.


A rajtnyitás elõtt érkezem a Gyermekvasút végállomásához, leparkolok, kiszállok a kocsiból, majd gyorsan vissza - randa hideg szél fúj, rajtam megy csak egy vékony polár van a pólómon... Háromnegyed nyolckor azért odamegyek a rajtba, bõven gyülekezünk már - a rendezõk csodálkoznak is, hogy mi ez a sok ember, pláne a 10-es távon így a rajtidõ elején... Aztán elmondja valaki, hogy duplázásra készülünk sokan.


Aztán a sorban kapjuk az infót, hogy a Város peremén túrára 10 után is lehet nevezni, azaz nem kell annyira rohanni - mi azért nekiiramodunk, Adri és Petami társaságában. Aztán a Z--on máris szétszakadunk, a fülemet ugyanis rettentõen zavarja a hideg szél, úgyhogy igyekszem mielõbb túlesni ezen a szeles szakaszon.

A Normafánál pont, majd a Szákelykapu alatt át, és robogás le, Makkosmáriára. Itt a második EP, ezen is gyorsan túl vagyok, futás tovább. P- S- Szépjuhászné, Nagy Hárs-hegy (no, itt még fogunk ma járni...), Hûvösvölgy, cél: 9:45.  Kitûzõ, emléklap, a zsíroskenyér-hagyma szolgáltatást késõbbre hagyjuk, hiszen jövünk még erre ma :)


 


(Bõvebben: Túrablog)