Túrabeszámolók


Gerecse

ZETúra éve: 20102010.04.17 18:09:14

Gyors és rövid beszámoló - majdnem szintidõn belül.


Hajnal 4-kor indultunk Bp.-rõl négyesben (Krysta, tzh, Tajhamer és jómagam), megcélozva a legkorábbi lehetséges rajtot. Sikerült bõven idõben érkezni, így lehetett fagyoskodni a 4-5 °C-os levegõben kb. fél órát reggel 6-ig, amikor a szokásos térképes kartonnal felszerelkezve elindulhattunk egy méretes tömegrajttal.

A rajt után ki-ki saját tempóban ment - tzh-t csak a célban láttuk viszont :) Bár tartottunk a sártól, ez a félelem egy-két hely kivételével nem jött be, úgyhogy a terepre nem lehetett panasz. Ugyanígy a pontokon is minden flottul és gyorsan ment, legalább ketten bélyegeztek, így sorállásban nem volt részem.


Tardoson a kitelepült büfénél egy  rétes "befigyelt", hiszen nem is túra a túra rétes nélkül :) Héreg elõtt volt egy apró faltól-falig dagonya, de egyáltalán nem volt vészes, mint ahogy a bányahegyi szolíd emelkedõ sem. Mármint a talaját tekintve, ez utóbbira azért elment bõ 20 percem...

Vértestolna elõtt a K- jelzésen (a kerítés mellett) azért volt egy szakasz, ahol látszott az idõjárás nyoma, szerencsére korán indultunk, nem tudom, mi lett ebbõl a szakaszból a végére....

Az etetõpont a szokásos kínálattal (zsíroskenyér, hagyma, ballonos szóda) készült, itt némi energiapótlást azért elkövettem, majd sétáltam tovább a K- jelzésen.

A Kisréti vadászház elõtt becsatlakoztak a rövidtávosok, úgyhogy emelkedõ ide vagy oda, elõzgetni kellett... Innen csak egy ugrás, és meghallottuk az autópálya zaját, majd a hídnál lévõ pont után jött a "nemszeretem" szakasz, meg az a felismerés, hogy talán esetleg 9 órán belül...

A Turulnál a parkoló túlsó csücskében volt a pont, de sebaj, van még kb. 20 percem a tervezett 9 órából... Rongyolás lefelé a lépcsõn, majd a városban, befutó, 8:55 a vége. Krysta és Tzh már a célban mosolyog - õk kocogtak nem is keveset. Picit késõbb befut egy túratárs, akivel több szakaszon együtt mentem, aztán hol én értem utól õt, hol õ engem - mint kiderül, 29-szeres teljesítõ - Holczhacker József - meg is egyezünk, hogy jövre, ugyanitt reggel 6-kor találkozunk :)

A díjazás egy erõsen sárga kitûzõ - nem ezért csinálja az ember, minden esetre a jelvény jobban tetszett. A támogató bank emblémájával díszített, a díjazás részeként kapott sörnyitó viszont tényleg ötletes.


Tajhamer is beér 9:15 alatt, egy picit még ejtõzünk, beszélgetünk, majd irány haza.


Krystáéknak köszönöm a fuvart.


(Bõvebben: Túrablog)