Túrabeszámolók


Andezit

PlecsTúra éve: 20102010.04.21 12:42:31








Andezit 30




Ez a túra már tavaly is tetszett, mert az útvonala és a rendezése is kitûnõ volt, úgyhogy már korábban elterveztük, hogy ha lesz rá lehetõségünk, idén újra elmegyünk.


Miután egyedül az elõzõ napi Bujáki Kikelet túrán kicsit leamortizálódott erõnlétünk szólt ellene, halom sok más dolog pedig mellette, úgy döntöttünk, hogy tartjuk magunkat az eredeti elképzeléshez, s kora reggel megpróbálunk valahogy átjutni Becskérõl Galgagutára. Az „égiek” három túratárs képében jelentek meg, akik kérés nélkül megálltak mellettünk, miközben az országúton gyalogoltunk a falutól egy izmos fényévnyire álló Becske-Alsó vasúti megállóhely felé, s felajánlották, hogy elvisznek, ráadásul nem is csak az impozáns becskei relvéjsztéjsönig, hanem egybõl a galgagutai rajtig.


Segítõkészségüket ez úton is köszönjük – hátha olvassák!


Miután az elõzõ napi túra is érintette a Nagy-hegyi andezitömlést, hát gondoltuk ideje megnéznünk, hogy mennyit változik szombatról vasárnapra! :-) Mondhatnám, hogy nem sokat, de nem lenne igaz, mert bár maga az andezitömlés valóban nem változott semmit, az oda vezetõ út viszont nagyon is: szombatról vasárnapra sokat szikkadt a talaj, s míg szombaton azért nem voltunk híján jó kis csúszós, dagonyás részeknek, másnapra ezeknek már alig-alig volt nyoma.


Szóval kifejezetten szép idõben, egy kifejezetten jó túrán vagyunk túl ismét!


Egyszerûen szép ez a táj!


A rendezés pedig idén is nagyszerû volt! Továbbra is nagyon tetszik, az aprócska, A6-os méretû itiner – szinte sehol nem adnak ilyet, pedig mennyivel praktikusabb, mint minden más méret: ez ugyanis egész egyszerûen belefér a zsebedbe! Szépek az útközben kapott bélyegzõk, s akkor még nem tettem említést magukról a rendezõkrõl: szívélyesek, segítõkészek, barátságosak és persze a legfontosabb: nagyon jól csinálják, amit csinálnak!


Köszönjük!


Ha tehetjük és lesz lehetõségünk rá, jövõre is ott leszünk!


A túráról további infók és képek: www.plecs.hu