Túrabeszámolók


Kevély körüli kevergés / Kevély alatti bolyongás

VagdalthúsTúra éve: 20102010.04.27 09:43:01

Kevély alatti bolyongás


Létezik a túrafertõzés fogalma, na mi ezt tettük ezen a csudaszép, napsütéses szombaton. Keresztfiunk (2 éves) szüleit sunyi módon megajándékoztuk nemrég egy túranaptárral, amibõl õk kinézték ezt az eseményt, lévén pilisborosjenõi lakosok, és ennél közelebb számukra túra nem is létezhetne. Elvileg akár könnyûnek is mondhatnánk egy 11,3 km/395 m szintes túrát, de errõl az apróság gondoskodott, hogy ne így legyen.


Egy nagyon szépen megrajzolt útvonal ez, a jóval hosszabb távokhoz szokottak számára is nagyon élvezhetõ - elvégre nem csak Kinizsi 100-as és nem csak terepfutás létezik. A porontynak és szüleinek is elsõ teljesítménytúrája volt ez, mikor mindannyian sétáltunk-gyalogoltunk, akkor még ez nem is volt érezhetõ. Igen ám, de egy 2 éves túrázótól nem várhatjuk el, hogy végiggaloppozza ez egészet, így olykor több km-t is hátihordóban tett meg, hol édesapja, hol keresztapja jóvoltából. Kérem szépen, rá kellett jöjjek, ez nem is könnyû túra! Nekem a zöld sávon jutott a kihívás -mondtam is, hogy rám fér a fogyás a Kinizsi elõtt-, hogy cipeljem õt, többször letérdelve, hajolva a belógó ágak, kidõlt fák miatt. Kellett is az ásványvíz rendesen! 


Az egri vár másolatánál a pontõrök a pecséten túl népzenével fogadtak, na ezt külön díjaztam! A célba a mezõny végén érkeztünk, persze még elõtte lovakat, pitypangot, mindenféle élõlényt alaposan meg kellett vizsgálnia az elsõbálozó teljesítménytúrázónak. Szép emléklap, kitûzõ, szörp volt a célban, továbbá a tudat: újabb három fõvel bõvült a teljesítménytúrás közösség. No, pont ezért jók az ilyen útvonalak. Amely mellesleg, mint már írtam, szép is, élvezetes is, köszönjük a szervezést!