Túrabeszámolók


Sárga

ZETúra éve: 20102010.05.03 12:13:38

Sárga 70 - avagy készülõdés a k100-ra - rövid beszámoló (helyett)


Elsõ teljesítés, az éjszakai részen -még- ismeretlen szakaszokkal. Nehéz a döntés, hogy korábban induljak, és sokáig menjek sötétben, vagy késõbb, és egy esetleges elkavarással kicsússzak a szintidõbõl? Minthogy saját tempóban (antiszoc. üzemmód) akartam végigmenni, így a késõi indulást választottam - bíztam abban, hogy 20-30 percnyi elkavarást be tudok hozni a kora reggeli szakaszon.

Esztergomból kifelé madárcsicsergés, a Vörös-kereszt után fényvisszaverõs lapokkal bõségesen megszórva az útvonal - nem lesz itt gond - nem is lett, kellemes éjszakai séta, bár Klastrompuszta elõtt lefelé... Nos, azt nem fogom szeretni :)

Csévi-nyereg elõtt köszönt rám a hajnal - és a madárdal betölt mindent. Csodálatos élmény, az egyszer biztos. A napkeltét a Fehér-hegyi emelkedõ elõtt, a kerítésnél csodálhatom kicsivel  késõbb.

A Mónika italboltban lévõ ponton egy-két szelet kenyér reggeli gyanánt, meg pólócsere (jó ötlet a túrapóló). A lakott területrõl igyekeztem gyorsan kijutni, hiszen az Antónia-ároktól már ismert útvonal, "hazai pálya" következett.

Az ismerõs terepen a természet élvezete részben átadta a helyét a sportteljesítménynek - a cél ezen a túrán elsõdlegesen a fizikai tesztelés volt a k100 elõtt.

Hûvösvölgyig kényelmesen megvolt az ötös átlag, onnantól elkezdtem az órával versenyezni. Nagyszénászugnál szinte életmentõ volt a frissítõpont, a Huszonnégyökrös-hegy ösvénye hosszabbnak tûnt, mint máskor...

A kényszerû aszfaltos szakasz után jó volt beérkezni a célba, megkapni a díjazást, ismerõsökkel beszélgetni...

Nagyon jó hangulatú, kellemes túra volt, sikerült jó tempóban, mégsem belehalósan megcsinálni - köszönet mindenért a szervezõknek, mindenkinek, aki dolgozott a túra sikeréért!


(Bõvebb beszámoló: Túrablog)