Túrabeszámolók


Margita

larzenTúra éve: 20052005.03.04 15:50:33
Idén megint kihagytam az éjszakait, bár ahogy hallom Juhász Laci elveszett valahol útközben, így Csanya lett az elsõ beérkezõ... hm.. ha ezt elõre látjuk. :)))

Na, mind1. Elõször indultam a 40-es távon, Tapírka és Hiver társaságában. Tapírka nagyon harapós kedvében volt, a második pont után már nem is láttuk. Szép hóesés volt, meg köd, a tájból többet nem láttam. Az idõ múltával a nyomok ritkultak, kevesebb emberrel találkoztunk.

Említésre méltó esemény a Margitáról lejövet feltûnt elõttünk pár gyalogos. Mielõtt beértük volna õket, jobbra fordultak. Közben láttuk, hogy egyenes irányból jönnek szembe. Gondoltuk, jobbra kell menni tovább, csak a szembejövõk nem vették észre. Ám nem. Jobbra Optika és Tibet tett kitérõt, szembõl pedig tomator és offtopic mozduljvelünk fórumos futó kocogott felfele. Õk sajnos elmentek a huszas távval Domonyvölgybe, én szembõl közelítették meg a csúcsot. Hát, szép kis kitérõ. Mi húsz perce jöttünk már lefele. Minimum 45 perc, míg a Margitás pecséttel együtt visszaérkeznek oda. Hja, akinek kevés a táv, és Margita 50-et fut. :)

Aztán Domonyvölgybe lefele nagyon jó tempót futtottunk a továbbiakban, jót teáztunk, láttuk Illés Bálintot elrobogni. Gethe Lacival és Vadmalaccal kocogtunk pár métert, majd rövid aszfalt után (amit amúgy élveztünk, csak ledudáltak az útról) elkezdtünk emelkedni. Szerencsére a Galga 50-rõl ismerõs volt a terep. Felfele utolértem Bálintot, amin eléggé elcsodálkoztam. Beszéltünk pár szót, de aztán félreálltam, közben Hiver is felért, úgyhogy ilyenfajta laza alakzatban mentünk a célig. Még egy futóval találkoztunk Kõkereszt környékén, más senkivel.

A Kõkereszt ep. teafõzõjének ismét extra köszönet, nagyon jól esett az a tea is! Addigra már épp megkásásodott, amit Domonyvölgyben kaptunk. Innen már számolni tudtunk a nyomokat, úgy láttuk, hogy hárman mentek elõttünk. A célban összevetettük a tapasztalatainkat: Tapírka egy nyomot látott maga elõtt, Bálint kettõt, mi hármat. Én ötödiknek értem be. Nem tudom, kik voltak azok a futók, akiket sétáLós bácsi említett, de a számok valahogy nem stimmelnek. Maximum egy lehet, aki optimalizált, személyére van is tippem.

A célban kiváló ellátás, beszélgetés ismerõsökkel, kis pihenés és már indultunk is haza.