Túrabeszámolók


Kazinczy 200 és résztávjai

gerardTúra éve: 20092010.06.02 17:11:25

Kazinczy Szalánc50 


Sziasztok.


Minden tiszteletem az összes kazinczy (bármely táv vagy résztáv) teljesítõjének, és minden szombati túrázónak.


Mi (én és feleségem) a Kazinczy Szalánc 50-et néztük ki szombatra. Reggel korán kelés, mivel közel 2 ra az út... Majd a rajtban meglepetés, nem 1400 szint hanem közel 2000. Elindultunk. Mivel ez nekünk felkészülés lett volna a Rocky-ra, így a kezdeti meleg és izzadás már a Rocky-t idézte. A részleteket sokan leírták (volt olyan akinek a leírása majdnem a mienk is lehetett volna, még az érzések, és a döntési okok is). A lényeg: Izra tóig szuper volt, az állapotunk, a sebességünk, és a túra szépsége is. ott kicsit pihentünk (mondjuk jól esett volna a második kocsmában is a koffola ha nyitva van, ez kicsit visszavetett, annyira vártuk és "spóroltunk rá") a lényeg, hogy az Izra-tó után 500 m alatt kétszer tévedtünk el, egyszer, amikor kiderült, hogy a "tovább a kéken" szöveg nem kielégítõ információforrás, mert konkrétan 3 kék jelzés is volt. Mi az egyiken lementünk ahegyrõl, majd vissza..., a másik eltévedés innen 500 m- volt, ahol táblákkal jelzett útkeresztezõdés mellett  a balra vezetõ úton benn volt kb 10 m-re egy szalag (ráadásul vagy 2 méteres) emiatt mi elmentünk balra, újra le a hegyrõl, majd 20 perc múlva visszafordultunk és visszamásztunk. Ez a két eltévedés, és a viszonylag hosszú pihenõ a tónál (lassan szolgáltak ki a büfénél) megpecsételte sorsunkat. A következõ hegy ugye kissé kikészített bennünket (én konkrétan annyiszor haltam meg közben, amennyi vízmosáson átkeltünk elõtte). Hálistennek észrevettük, az akkor még létezõ pontot a köves hegyen, itt kicsit bizonytalankodunk ugyan (nem volt szalag, bár a határkövek ott voltak) de azért elég jó tempóban folytattuk.  Pusztafalun azután az alábbiakkal szembesültünk:


Napocska elbújt csúnya fekete felhõk mögé


Lámpánk nem volt, mivel még 50-es túrán sose csúsztunk bele az estébe


Vissza kellett volna érnünk legkésõbb este 10-re mivel Dávid fiunk még szopizik reggel és este... és hátra van közel 9 km....


Ez utóbbi miatt nem vállaltuk, bár Juli ment volna a várható vihar ellenére, és egy kedves lánytól kaptunk volna kb fél óra  múlva lámpákat is, de az utolsó érv a feladás mellett döntött, így normálisan hazaértünk. (nameg az, hogy akkor két órát úgy kellett volna vezetnem, hogy 11-körül tudtunk volna indulni...)


1., nagyon köszönjük annak a srácnak a mogyorót, aki a köves hegy után megkínált bennünket. Most utólag jöttem csak rá, hogy a sok izzadástól valószínüleg sóhiányunk volt azért voltam rosszul, és azért tudtam csak alig visszahozni magamat. Ilyet még nem éreztem, pedig megvolt már a rocky, kinizsi, örség75, lemaradás75, az ominózus 2005-ös bükkiki, stb túrák is. Nem a leghúzósabbak az igaz, de hogy 40 km alatt ennyire kikészüljek, ilyen még nem volt. Nemrég a kaptárkövek 50-esen (inkább 57-es nevet kellene adni neki) 50 km után még tudtam futni is. Most meg lépni is alig...


2., 1 kivétellel a pontõrök rendkívül kedvesek voltak, extra jókedvüek és segítõkészek.


3., Az ellátás szuper volt! a koffola (nem tudom helyesen 2 f-e?), a sör, a dinnye, sok helyen a víz mind szuper volt (még szalánc várára is vittek fel vizet....!


4., GYÖNYÖRÛ HELYEKEn vezetett a túra, minden tekintetben nagyon tetszett.


GÉZA! JÖVÕRE IS MEG KELL RENDEZNETEK.


Ami a nehézségét szemlélteti: egyrészt nekem az elsõ komoly vérhólyagom! Az elsõ túra, ahol sóhiány miatt kikészültünk, az elsõ túra, amit nem fejeztünk be mégsem volt hiányérzetünk (eddig csak a rockyt adtam fel, igaz az én már 3-szor), az elsõ túra, amelyen átléptük a határt!


Nekem még most is fáj a lábam!


Ilyen sem volt még!


Köszönjük minden rendezõnek, minden résztvevõnek,


Jövõre Veletek Ugyanitt.


Gerard