Túrabeszámolók


Gyalogtúra Jean Béliveau tiszteletére

kockaTúra éve: 20102010.09.06 15:12:40

A rövidebb távokon volt is szépen részvétel, a 70-es távon viszont sajnos egyedül kellett végigtaposnom. Volt rét, aztán töltés és árterület, megint jó darab gát, mezõgazdasági területek, és egy szélmalom (ilyet eddig csak képen láttam) erdõk, aztán megint szántóföldek és a csatorna gátján mindkét oldalon hatalmas nádasok, fasorok, tavak és holtágak. A kilátás egészen frankó volt, körülbelül az egész napi útvonalat be lehetett látni a töltésrõl. Egyenletesen elosztva 8 ellenõrzõ pont volt, kicsit pirultam hogy csak miattam jönnek ki a pontõrök, de minden ponton ott voltak. Az idõjárás ûberelhetetlen volt, igazi napos koraõszi túraidõ.


Az elején párszor elkavartam erre-arra, aztán rászoktam hogy minden szakaszt elõre elolvasok. Egyébként soha nem szoktam elolvasni az itinert :) Most viszont bevállt a stratégia, a végén egy kis levezetõ futással 13 óra alatt lett meg a 70 kilométer.


Profi módon és szívvel-lélekkel megrendezett túra volt, a szervezõk tényleg mindent beleadtak. Kiválló volt a szálláshely, segítettek odanavigálni, kijöttek elém a buszhoz és a végén még a vonathoz is kivittek.