Túrabeszámolók


Zöld Túra (Ajka) / Padtól padig a Kab-hegyen

efemmTúra éve: 20102010.09.08 22:48:09

NAGY LÁSZLÓ VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS SZABADIDÕ KÖZPONT


AJKA VÁROS ÉS KÖRNYÉKE TERMÉSZETBARÁT SZÖVETSÉG /AVTSZ/


SPORTSZERVEZÉS


8400 AJKA Sport u. 23. É 508 051, Fax: 06-88/ 508 050


ÜGYSZÁM:…….AVTSZ…./2010 


ZÖLD TÚRA - TELJESÍTMÉNY TÚRA 10/20/30 km


2010.09.04. szombat


JEGYZÕKÖNYV


A teljesítménytúra fõrendezõje: Mag Éva arany jelvényes túravezetõ 11 óra


Pályakitûzõk: Pajtli Sándor bronz jelvényes túravezetõ 5 óra


Pajtliné Kerti Mária bronz jelvényes túravezetõ 5 óra


Térkép: Csóka György gyakorló túravezetõ 0


Indító bírók: Dürgõ Ágnes ezüst jelvényes túravezetõ 4 óra


Állomásbírók: Németh Béla ezüst jelvényes túravezetõ 5 óra


Horváth Edit bronz jelvényes túravezetõ 5 óra


Vértes Miklósné bronz jelvényes túravezetõ 5 óra


Németh Zsuzsanna bronz jelvényes túravezetõ 11 óra


Ifj. Pajtli Sándor bronz jelvényes túravezetõ 5 óra


Bedõ Bea gyakorló túravezetõ 5 óra


Geier Károlyné gyakorló túravezetõ 4 óra


Czingler Sándorné gyakorló túravezetõ 4 óra


A túra lebonyolítását önkéntesen segítették:


Tuboly krisztina, Léránt Norbert, Huszár Péter, Czibor Éva, Gazsóné Gráczer, Ágota


Ajkai Kórház Se túravezetõi


1. Zöld túra 10 km Szintidõ 3 óra MTSZ pont: 15 pont


Ajka MÁV –Gyûr-hegy –Tósokberénd Szivárvány PresszóLétszám:Szervezett természetjáró35 fõ28 fõ2. Zöld túra 20 km Szintidõ 5 óra MTSZ pont 30 pont


Ajka MÁV – Gyûr-hegy – Csótai-erdõ – Meggyes-erdõ, Pápai Mártírok EmlékmûveLétszám:Szervezett természetjáró26 fõ22 fõ3.Zöld túra 30 km Szintidõ 8 óra MTSZ pont: 45 pont


Ajka MÁV – Gyûr-hegy – Csótai-erdõ – Meggyes-erdõ, Pápai Mártírok Emlékmûve


Somló-hegy,Hegykapu vendéglõLétszám:Szervezett természetjáró31 fõ14 fõ
Díjazás: 1. 10 km-es EMLÉKLAP, KITÛZÕ


2. 20 km-es EMLÉKLAP,KITÛZÕ


3. 30 km-es EMLÉKLAP, KITÛZÕ


A teljesítménytúra zuhogó esõben, rendkívül rossz idõjárási viszonyok között kezdõdött. 9 óra körül az ég kitisztult, a nap kisütött. Rendkívüli esemény és baleset nem történt a túrán.


 


Ajka 2010-09-04. Mag Éva AVTSZ elnök


 


 


 


Beszámoló a Zöld túráról:


Az augusztus végi esõs idõjárás ugyan elmúlt, de az idõjósok erre a napra is esõt jósoltak. Reggel felhõs volt az ég, de nem esett és idõ is jónak ígérkezett. 7. 30, és 10. 30 között lehetett nevezni. A rajt helyszíne most is a vasútállomáson lévõ Smaragd Büfé volt. Az Észak Kupában 19 fõ vett részt, akik terv szerint keresik fel az egyes túrahelyszíneket. A 10 és 20 km-es szakaszon nagyobb létszámban szervezett természetjárók vettek részt, amíg 30 km-es teljes útvonalon inkább hobby turisták voltak. A három távon összesen 92 fõ indult. Ajka és környékérõl 23 fõ nevezett. A többiek Pápáról, Veszprémbõl, Balatonfüredrõl, Tapolcáról, Székesfehérvárról, Keszthelyrõl, Kiskunhalasról, Nagykanizsáról, Zalaegerszegrõl, Gyõrbõl, Nyúlról, Budapestrõl, Sárvárról, Mórról, Budapestrõl, Szombathelyrõl, Tatabányáról, Vasvárról és Kõszegszerdahelyrõl érkeztek.


A túrázók ideiglenes jelzésen indultak a csingeri Jókai elágazóig, ahol a Geológiai tanösvény táblái mellõl indulhattak a zöld jelzésen a meddõhányó és a lebontott csillepálya mentén Padragkút, Csertelep, Gyûr-hegy érintésével az 1. ellenõrzõ pontig, ahol egy kis csomag édességgel fogadták a pontõrök a résztvevõket. Innen a 10 km-es táv résztvevõi a zöld négyszög jelzésen, a Lõrintei-tó mellett visszafordultak és a tósokberéndi városrészben fejezték be a túrájukat, ahol emléklapot és kitûzõt kaptak. A többiek a Csótai-erdõ érintésével a Meggyes-erdõben lévõ Pápai Mártírok emlékmûvéig gyalogoltak, ahol a 20km-es táv befejezõdött. Idáig halad a zöld sáv turistajelzés, amelyet teljes hosszában felújított a Pajtli házaspár ennek a túrának elõkészítéseként. Itt mindenki kapott kitûzõt és emléklapot. Az út folyamán az állomásbírók frissítõvel is ellátták a résztvevõket. A további szakaszon újra a zöld-fehér-zöld ideiglenes jelzésen folytatták útjukat a 30 km-es táv résztvevõi a Somló-hegy lábánál lévõ Hegykapu vendéglõig. Ezen a szakaszon már megeredt az esõ is. A somlóvásárhelyi Szabó házaspár hazagyalogolt Ajkáról a 30 km-es távon. Mindenki felrakta a jól megérdemelt újabb kitûzõt is, amivel a rendezõk díjazták kitartásukat.


A teljesítménytúrát a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidõ Központ keretében mûködõ Sportszervezés munkatársai és aktivistái (Ajka Város és Környéke Természetbarát Szövetség keretében az Ajkai Kórház Se és a Bánki Donát TE túravezetõi) rendezték. A lebonyolítást támogatta a Veszprém Megyei Sporttanács és a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség is.


 


 


Mag Éva a verseny rendezõje