Túrabeszámolók


Vadrózsa

ironmanTúra éve: 20102010.09.17 14:29:25

Vadrózsa 50 terepfutóverseny


Nem indult jól a nap , szakad az esõ . Már második napja .Úgy látszik ez egy ilyen év .Ma nem egyedûl megyek , csatlakoztam Kopi Zolihoz . Hamar leérünk Rózsaszentmártonba , nincs túl nagy tömeg . Mivel a nevezés és fizetést már elintéztük , csak a dugókát kell átvenni Börcsök Andristól .


   Rajt 7-kor . Az elején van némi országutazás , aztán irány a mezõ .Eléggé csúszik a rézsutos dülõ út , itt lemaradok egy kicsit Hajduska Balázs-Nagy Pista-Kopcsányi Zoli triótol . Csatlakozom reinorhoz , de egy hosszabb lejtõn megállok cipõt kötni , innentõl egyedül megyek . A lehullott esõ sok helyen alaposan felduzzasztja a  kis patakokat , a leggyorsabb sodrásúval a Muzsla lábánál kellett megküzdeni . A Muzsla hátulról ( persze a Mátrabérchez képest) sem egyszerû . Nehezen érek fel , aztán a gerincen egy ártatlan sík szakaszon esek egy hatalmasat. Nem is lenne ezzel gond , ha nem néhány sziklán landoltam volna . A térdeim és a két alkarom ordított a fájdalomtól .Mellesleg én is .Még jó ,hogy egyedûl vagyok .Felmerült , kb.10 perc agónia után , hogy befejezem . Na jó ,de hol és hogyan . Mivel rájöttem hamar , hogy a bedagadt térdem miatt felfelé tudok futni , lefelé viszont csak vánszorgás megy , Szúrdokpüspökit kilõttem . Lementem a Muzsla-nyeregbe a pontig , de ott rájöttem , hogy tovább kell mennem . Viszont a sok ácsorgás miatt elkezdtem fázni , ezért zsák le esõkabát fel . Aztán ezt eljátszottam még egy párszor .Az emelkedõkön , ahol kocogtam , felmelegedtem , a lefeléken meg kihültem .A sok patakátkelés nem zavart , legalább hûtöttem a térdem .Az útvonalkövetéssel nem volt sok gondom ( bár néhány szalag elkélt volna néhány elágazáshoz-bár tudom , hogy ezért a túrázók megköveznek majd - futva egész másként navigál az ember .)egyrészt tavaly már jártam itt , az órámban benne volt a track .Frissítõk is megfelelõ számban voltak .


  Az utolsó ell.ponton található nagy kaja pontot nem nagyon értettem , vajon a céltól 4 km-re miért kellett ?


 A célban már többen voltak , 9.-ik nem értem be , nem túl fényes 7:20-al . Viszont a paprikás krumpli finom volt , csak a végén nem nagyon tudtam beszállni a kocsiba , nem nagyon hajlott a térdem .


Köszönet a szervezõknek áldozatos munkájukért , hogy a Mátrának ezen szép szegletében szerveznek nekünk túrát .


   sziasztok


             nedus