Túrabeszámolók


Mátrabérc / Hanák Kolos / Múzsla

becikeTúra éve: 20062006.05.01 19:17:41
Hanák Kolos
1991-ben gyökeres változás állt be életemben. Ultrafutó lettem. '91.11.10-én elkezdtem futni, s azóta nap mint nap mint nap.
Ezek egyik elõzménye az elsõ Hanák Kolos teljesítménytúra, életem elsõ túrája.
Tizenhat év. Tizenhat éve mérföldkövek életemben. Hanák kolos teljesítménytúrák.
Eleinte gyorsak, fiatalosak. Késõbb barátokkal sétálva, vagy feleségemmel ki sokallotta ezt az erõpróbát.
Nincs két egyforma Hanák kolos. Indultunk hóban, napsütésben. Közben esett esõ, esett hó vizszintesen. Nincs két egyforma Hanák kolos.Ha majd az ötvenedik után leülök leírni élményeimet ugyanígy lelkesedve fogom ezt tenni.A túrára eljutni külön történet.Külön történetek. Eleinte vonattal, busszal.Késõbb kerékpárral (160km).Majd mióta jogsim van autóval.
2006 újabb élménnyel tett gazdagabbá. Rég elveszettnek hitt barátommal, és testvéremmel sétáltuk végig a túrát. Kékesrõl nem futottam le mint eddig "eszeveszetten". Csór-hegyen nem elõztem meg a gyaloglókat. Végig a jelzett turistauton haladtam. Eddig köszönhetõen a túra népszerûségének nagyon nagyon sokat kellett elõzni a keskeny tüskés kanyargós csodás erdei utakon, tehát a turistaút mellett.A galyai ellenõrzõnél besétáltam pecsételni, ilyen se volt még.Mátraszentimre most nem 15 perc. És megálltunk, leültünk sokáig reggeliztünk. Megittam 16 év teáját, és megdícsértem ami eddig kimaradt bepótolva. Nem tévedtem el Vörös-kõ és Ágasvár között, pedig el szoktam. Minden évben. Mindig ugyanott. De így is jó, úgy is jó. Ágasvárról lefelé nem voltam életveszélyben, lassan mentem csudiszép.Keresztes megváltozott megváltoztatta az idõ az elemek és az ember. Gratulálok az ujjáépítõknek. A Múzslát ismerem nem tud már meglepni. És az utolsó 8km csoda az a lejtõ. Idén nem mentem vissza a többiek elé. 7.21 a célidõ nekem tetszett.
Jövõre újra 4 órán belül szeretnék célba érni, ez négy éve nem sikerült. Van legalább motivációm az elkövetkezõ évre.
Köszönet a rendezõknek akik szivüket adják tizenhat éve, akik ha kellett kerékpárt szállítottak a célba akik hozzánk igazították az ellenõrzõ pontok idõben való kihelyezését, akik saját frissítõjükkel frissítettek, ha kellett, s akik két éve címemre küldik a nevezési papírt.KÖSZÖNET.
Köszönet neked induló, aki ha kértem félreált aki segítettél a túra színvonalát fenntartani, te ki célig viszed saját szemetedet, s te ki fölveszed az elejtett szemetet.
Tizenhat csodálatos nap a tizenhat évbõl. Ezzel a tizenhat nappal biztos hosszabb lesz az életem. Remélem lesz ötven is.