Túrabeszámolók


Szomor teljesítménytúrák (1956-os emléktúra)

amygaHTúra éve: 20102010.10.23 22:53:07

Szomor56 - 2010


Néha amikor errefelé, a Gerecse szélén jártunk (Pusztamarótnál hihetetlen mennyiségû medvehagyma terem tavasszal, nyugodtan szedjétek, jut mindenkinek :)), minél többféle útvonalat próbáltam, annál inkább kíváncsivá tett e tájék: vajon milyen lehet közelebbrõl, azaz túrázás közben. Fel kéne menni a szomori hegyre (Kakukk hegy), a Bajna-Epöli dombokra (Õr hegy), az epöli sziklára ("Saridon" hegy :-)), Gyarmatpusztára és persze a szõlõhegyekre...


Aki hozzám hasonlóan szerelmes a kopasz vagy erdei fenyõvel teli sasbércekbe (ld. még Hegyeskõ Tokodnál), és a megszûnni nem akaró panorámába, annak ez a túra kötelezõ!!! Már csak a táj miatt is. Ez egy ékszerdoboz a nagy Gerecse, a Pilis és a budai hegyek között.


Hogy-hogy nem az útvonal választás annyira jó és még jól is szalagozott, hogy el kellett gondolkoznom: más túrák miért nem ilyenek. Az itinert kár volt kinyomtatni. ;-)


Aztán meg a szervezés: annyira lelkes, hogy sikerült a tökéletes túrát megszervezni.


A zsámbéki romtemplom, ami egy csoda, ingyen megnézhetõ: hová süllyed így az ország. :-)


Az étel-ital ellátással is "annyi a gond", hogy szinte hozzá se nyúltam a hozott anyaghoz.


És ráadásul még a nap is merészelt sütni, szinte végig, hát ez így már "botrányos".


Sajna a gyalogtempóm sem olyan lett, mint terveztem: a jövõben "kénytelen" leszek ehhez (5,8km/h) viszonyítani. Ez még sok szenvedést fog okozni, mivel eddig az 5km/h is ritka jónak számított. :-( Biztos a boldogság faktor tuningolt meg ennyire. :-)


Ha valakinek mindezen "aggodalmaim" miatt elmegy a túrától a kedve, vessen magára. :-)


Szumma-szummárum:


1) számomra az év teljesítménytúrája, pedig elfogult Tanúhegyek-rajongó vagyok...,


2) azoknak is ajánlott, akik még nem mentek 30-40 km-nél többet, ugyanis ilyen szép és könnyû (tehát kedvcsináló) túra nem sok van az országban.


Találkozzunk jövõre ugyanitt!