Túrabeszámolók


Vándorbottal a Vasparipáért

PlecsTúra éve: 20102010.10.27 12:09:31
 

Vándorbottal a vasparipáért 32

Az elõttem hozzászólók már összefoglalták a lényeget, én mindazt csak megerõsíteni tudom: szép és változatos útvonal, kifejezetten kedves pontõrök, jó ellátás, csodaszép idõ és persze legfõképpen a mesés õszi táj – ezek jellemezték ezt a túrát.

Bár pár hete is voltam a Bakonyban barangolni, de ezúttal mutatta csak igazán csodálatos arcát az õsz, lenyûgözõ színekben pompázott az erdõ! Ahogy mondani szoktuk, néhol olyan szép volt, hogy az már-már szinte giccsesnek hatott :-), ha valamikor, hát ilyenkor tényleg megunhatatlan az erdõ! A Cuha völgy pedig mindig vadregényes, no de ilyen színek mellett…

Összességében errõl a túráról csak jót mondhatok, tényleg minden a helyén volt, de a tényekhez tartozik, hogy a Csárda tetõ utántól a Kisszépalmapusztáig illetve az onnan Porva felé vezetõ sok kilométeres aszfalt utat azért én szívesen elcseréltem volna valami kanyargó erdei útra... De egyébként minden nagyon tetszett, a szervezés is, az ellátás is, meg az is, hogy a visszaúthoz szükséges vonatjegyet tartalmazta a nevezési díj.

Örülök, hogy a hétvégi túrakínálatból -elsõre kissé szokatlanul furmányos neve ellenére is- ezt a túrát választottam - nagyon jó választás volt!

Ha megnéznétek mit vesztettetek az õszi Bakonyból, a túrán készült képeimet megtaláljátok a honlapomon (www.plecs.hu) az õszi képek között.