Túrabeszámolók


Fóti-Somlyó 30 / Hát, ez csúcs...!

engelsfeldTúra éve: 20102010.12.30 20:03:34

Harmadszori nekifutásra végre sikerült teljesítenem ezt a nem mindennapi - szintidõ nélküli - téli teljesítménytúrát. Ha a nap is kisütött volna teljesebb lett volna az örömöm, de így is nagyon szépen sikerült ez a mai gyaloglás.


Nagyon tetszett a szadai Székely Bertalan-szobor és a Szadától Mogyoródig tartó sík terepszakasz, annak ellenére, hogy egy egyszerûnek látszó nádasvízi átkeléskor mindkét bakancsom megmerítkezett a hideg vízben, úgyhogy innentõl kezdve sietõsnek tetszett minden. Amikor a Gombai cukrászda õrtündére kezembe nyomta a sütemény- és italutalványt bizonyára nem tudta, hogy életet mentett. Most már tudja és nagyon jólesett ez a gáláns rendezõi gesztus.


A Fóti-Somlyón még sohasem jártam, fantasztikusan szép környezet, még akkor is, ha a ragaszkodó ködtõl keveset láthattam a távolabbi környékbõl.


Röviden summázva: gratuláció a rendezõknek (külön köszönet az õrtündérnek), hódolat a mogyoródi Gombai cukrászdának és a barátságos, mosolygós, jóindulatú és segítõkész túratársaknak.