Túrabeszámolók


Börzsöny-bérc

kockaTúra éve: 20062006.06.11 01:32:35
6:55-ös vonattal startoltunk Szob felé, ahonnan sárga kanyargós busszal gurultunk Kemencére. Jó 9:30 mire odaértünk, aztán még ki kellett bóklászni az ifjusági táborhoz, mondjuk bemelegítésnek frankó meg Kemence nagyon szép kis falu.
Startban kaptunk térképet meg pecsételõfüzetet, nekivágtunk a sárdagasztásnak. Változékony idõ volt, hol sütött a nap, hol beborult, mindenesetre délutánra eldöntötte hogy esni fog és esett szépen. Nagyon birom a Börzsönyt, szép táj. Most volt lehetõségünk új utakat is felfedezni benne, mert az esõben valahol elvesztettük a jelet és elkavartunk valamerre, aztán megtaláltuk az irányt de elég frankón hátrakerültünk. Na és itt, 1 órával a busz indulásától és úgy 12 kilométterre a buszmegállótól elkezdett elég cifrán esni az esõ. Mi itt még azt se tudtuk hogy jó irányba haladunk-e, úgyhogy próbáltunk megállítani autókat, akik nyilván nem áltak meg mert még fel kéne venni a puccus mercibe a két sáros csövest. Aztán egy arc megállt nekünk, mondtuk hogy inkáb gyalog megyünk mert sárosak vagyunk, de elvitt minket egész Kemencéig. Nagyon rendes jómunkásember. Ha nem beszél rá, nem értük volna el a buszt. Ami évente jár, kábé.

Egészségesen elfáradtunk, nagyon jó képeket és filmeket csináltunk, jót dumáltunk, dalolgattunk, szóval minden volt ami egy túrában kell hogy legyen, viszont azt hiszem a szervezés nem volt a legfrankóbb. Két srác csinálta, egy aki indított, a másik fent Csóványoson pecsételt, szóval amit két ember ki tud hozni azt biztosan megcsinálták, de egy ilyen túrát azért némileg több ember szervez és bonyolít. Szóval ha jól tellett a napunk, ahhoz a túraszervezõknek nem sok köze volt. A 60 kilométeres táv meg furcsa ötlet szerintem, az két kör. Nem tudom ki akkora fanatikus, de a második azért már biztosan unalmas.

Képek: http://kep.tar.hu/kolibripitbull/50301624