Túrabeszámolók


Fel a Naszályra!

DonRazzinoTúra éve: 20112011.02.21 10:14:42

 




Cserháti GPS-túra


A tegnapi Trappot családi okok miatt sajnos kihagytam, így jól jött, hogy ezen a héten vasárnap is van lehetõség egy kis szervezett testmozgásra. Dudu48-al már nem sokkal fél 9 után a rajtban toporogtunk, ahol az itiner átvétele után a GPS-ek beállítgatásával, öltözködéssel töltöttük a maradék idõt.


Pontban 9-kor neki is indultunk elõször egy kis aszfaltos szakaszon, majd rögtön az OKT elsõ emelkedõje eszünkbe juttatta, hogy a Cserhát ösvényeit tapossuk. A dagonya csak 2 kilométer után kezdett enyhülni, megválaszoltuk az elsõ, majd a második kérdést. Aztán amint kicsit járhatóvá vált a talaj, a nagy beszélgetésben el is néztünk egy elágazást, de szerencsére egy két perces átvágással visszakerültünk a helyes vágányra és megkezdhettük a dagasztást Romhány felé. A Lilla Presszóig próbáltuk a cipõket tehermentesíteni, de végül nem túl szalonképes állapotban kértük a pecsétünket, vettünk 1-1 sportszeletet, majd elindultunk az S- jelzésen, a Rovnya felé. A sár itt volt a legdurvább az egész túra alatt (persze pont a végig emelkedõ szakaszon), bármennyire is igyekeztünk, itt 4-es átlagnál jobbat nem lehetett produkálni. Itt találkoztunk az elsõ szembõl érkezõ sporttársakkal, akik készségesen tájékoztattak a fennmaradó 10 km talajviszonyairól. Felérve a jó kis fagyott, kissé havas szekérúton, hamar jött egyik vadász les a másik után, ezután csak a szív-alakú tó geoládájára, majd a Kõhegy tetején lévõ keresztre kellett koncentrálni.


Innen ismét romlottak a talajviszonyok, felüdülés volt a Cser-tó elõtti szántóföldön kicsit lerázni cipõnként felgyülemlett fél-fél kiló agyagot. Ezután, szinte sétagalopp volt a fennmaradó 1 kilométert a flaszteren végig csattogni. A célban az oklevél-kitûzõ mellett megkaptuk 2011 eddigi legjobb ellátmányát (gulyás), amibõl ráadásul repetázni is lehetett. Köszönjük a Rendezõknek a munkát, jól éreztük magunkat!