Túrabeszámolók


Himbi-Limbi a Libegő alatt

biborTúra éve: 20112011.04.04 10:43:01

Libegõ 11x

(100.)




Bõ negyed óránk maradt Vagdalttal Normafától Libegõ alsóig leérni, hogy a 10 órás tömegrajtot elcsípjük. Természetesen errõl lemaradtunk, ám a lépcsõkön szembetalálkozva megcsodálhattuk a teljes mezõnyt: ) Ráérõsen nevezünk, majd az idõzavarban szenvedõ órám szerint 9:22-kor, aktuális földi idõszámítás szerint egy órával késõbb nekiszaladunk a távnak. Vagdalt balra Himbi-Limbizni, én pedig jobbra Libegõzni. A nagy lendületnek az erõsödõ gravitáció vetett véget a libegõ alatt. Szép kis dombocska, szerencsére most csak felfelé kell erre menni. Szokatlan a teljesen sármentes terep, kissé idegennek érzem magam rajta. Fû, virágok, felsõ állomás. Kacsintva mosolygós pecsétet kapok és kihasználom a frissítést: pohár víz, pohár szörp. Poharat félreteszem és akkor usgyi le. A Z3 kellemesen lejt, leérek az aszfaltra,megyek tovább rajta ahogy illik. Bringások szép számmal vannak, jelzés meg nagyon kevés, mondhatni nulla. Hátra arc, fény derül a csalafintaságra: csak keresztezni kellett az utat. No, ezen felbátorodva leszerpentinezek a Z+-ig ahol sikerül elsõre jó irányzékba tájolódni. Olyannyira, hogy hamarosan szembetalálkozok Palóc Testvéremmel és gyorsan kifejtem neki a Z3 nyújtotta extrákat. Fékezek,újabb pecsétnek örvendhetek a Pozsonyi-hegynél. Innen a volt körsétán továbbra is erdei környezetben mehetek tovább. Szégyenszemre valami megfázásos takonykórt szedtem össze a múlt heti forrástúrán ez idõnként lassításra és kincszsepikeresésre ad okot.Utolérem Petamiékat, nekik a Z+ másik ágát is sikerült megtekinteni. Hiába, nem egyszerû vasárnap hajnali 10-11-kor éberen táj(t)ékozódni mindenféle fárasztó szombati programok után;) Majd szétválnak soraink, lemegyek a lépcsõkön a már megismert helyszínre. Nem lehet minden elsõre tökéletes..maradt 5 köröm javítani:)


Ismét a libegõ alatt, közben szaporodott a felfelé közlekedõk száma. Jól felosztható részekbõl áll; felfedezem, van benne lankás szakasz. Igaz vagy csak 10 méter, de az szinte lejt! Újabb pecsét, ez csak mosolygós, nem kacsintós. Lefelé kényelemesen lendületet veszek, minden tökéletes , pecsét Pozsonyinál, zöld sáv megnövekedett létszámú kirándulóval. Elengednek, tova le aztán hopp hol is a Z3? Jobbra felment addig fogtam, de hogy hol ment le.. óh, WTF.. meredek, pergõ kavicsos ösvényen jutok le a Zugligeti útra. Persze az elsõ oszlopon vigyorog rám a Z3.. Van még hova fejlõdni..


Harmadszorra is nekiállok a dombocskának, útközben egyre több Himbi-Limbis küzd felfelé. Találkozok Hajnival &Szanival, újabb romhányi erõsítés érkezett a Budai-hegyekbe! : ) Nekik ez már a mai túra vége. Pecsét, víz minden felérkezésnél. Nem a szomjúság miatt, hanem a száradó és tiltakozó torkom miatt elsõsorban. Zöldeken le a garavitáció és az erõ is velem van, aztán meglepõ fordulatként jobbra lesorolok a sunyin kanyarodó Z3-ön a Zugligeti útra. Harmadszorra sikerül a teljesen szabvány útvonalon végigmenni! Hurrá, három a magyar igazság: ) Nagy az öröm, negyedszer is mehetek felfelé. Hamarosan a libegõben ülõ, hazafelé tartó Hajniék kiáltanak le némi bíztatást. Meghallhatták a mögöttük ülõk, ugyanis õk is kommunikációt kezdeményeznek. Fent kacsintós pecsét, szörpi. Indulok a Z3 felé, mikor a kilátótól szembefut Vagdalt. Már végeztél?! B. ki még van két köröm! Ily módon kifejezve a gratulációm a gyors teljesítéséhez:)) Indulás elõtt úgy számolta szerinte egyszerre fogunk beérni, +5 km és dupla szint a javamra felállással Ehhez képest lemaradtam, mint a borravaló. Ötödszörre már rutinból megyek, hatodszor pedig megszokásból. Negyven perces kör, aztán 42 perces. 14:28 –as beérkezést dokumentálnak. Leszámítva a késõbb indulást 4 óra néhány perc alatt udvaroltam körbe a Libegõt. Napsütés, egy kenyér után még beszélgetünk kicsit a felérkezõ Moiwa-val majd visszasétálunk Normafához.

Miért a (100.) megjegyzés a címben? A 75%-ban teljesített Terep100-ast is beleszámítva ez volt a 100. tt amin indultam.: )