Túrabeszámolók


Bükki források

huganga9Túra éve: 20112011.05.01 10:12:04

 17 km, szint: 703 m


Kedves túrázók.


Néhány észre vétel, annak ,aki elõször indul ezen a túrán. A természet gyönyörû, ébredezik a táj, a patakok követnek minket végig az egész túrán. Kikapcsolódásra fantasztikus. 


A Bükki források régóta izgatja a fantáziámat, mert nagyon szeretem ezt a környéket, és nagyon szép helyeket rejt a hegység.  


Az indulásnál kaptunk itinerary-t és csokit, ez nagyon jó,de az útiterv nem használható. Nem mondták el, hogy az elsõ ellenõrzõ pontnál, nem lesz senki, hanem a forrásnál egy kódot írjunk le. Ezt mi kihagytuk, hisz nem tudtuk, hogy le kell írni. Csodálkoztunk, hogy senkit sem találtunk a helyszínen. A második ellenörzõ pontnál már vannak szervezõk, õk igazítottak útba. Térkép ajánlott, mert az útitervben kevés a segítõ utasítás. Csak a jelzés színe,formája van jelölve, hogy váltani fog pirosról sárgára, dehogy hol, és balra vagy jobbra egy elágazásnál, az nincs leírva. :-)


Tehát: Flóra forrás, Magos Kõ, Köpüs forrás: kód


 A 17 km-es távon, csak egyszer találkozunk ellenõrzõ pontnál szervezõvel. A 17 km.-es táv célja, viszont a Szövetség forrás. Innen indul a kisvasút. Ez visz vissza Lillafüredre. A honlapon, nem így szerepel. Cél és indulásként  Lillafüred van beírva. Ez azért fontos, mert a kisvasút nem mindig jár, és ha éppen nem, akkor egy jó 3-4 km-ert még sétálni kell Lillafüredig. Ezt jó tudni.


A túra útvonala egyébként nagyon szuper, fantasztikus helyeket jár be! :-)


 


üdvözlettel


B.ibolya