Túrabeszámolók


Demeter

PlecsTúra éve: 20112011.05.10 15:08:53
 

Demeter 30

A hétvége igazán sokszínû kínálatából mindenféle nem részletezendõ okok miatt erre a viszonylag „kis” túrára (remélem ezzel a rendezõket nem bántom meg) esett a választásunk, s azt kell mondjam, nem is bántuk meg.  Mondhatnám, hogy pont azt kaptuk, amit vártunk, de ez nem igaz, mert igazából a túra jobb volt, mint amire számítottunk! Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy a „Mezõföld” tájbesorolás hallatán azonnal végtelen szántóföldekre asszociálok, de a tényállás az, hogy ezen a túrán szántóföldet alig láttunk, szinte végig erdõk, mezõk, rétek váltották egymást!

Bár a megadott útvonalban több hegy is szerepelt, ezeket direkt nem soroltam fel az imént, merthogy hegyeket (Látó-hegy, Ökör-hegy) nem találtunk! :-) Biztos ott voltak, bár mi nem észleltünk 5-10 méternél nagyobb látható-érzékelhetõ szintkülönbséget egyben, de biztos ott voltak :-)

Nagyon szépek voltak viszont az erdõk, a térdig érõ zöld fûvel övezett, homokos utak tényleg csuda hangulatosak voltak ezen a reggelen, de szépségben nem maradtak el a hatalmas rétek sem, s a szélben ringatozó árvalányhajjal borított mezõk látványát is igazán kár lett volna kihagyni…  

A rendezésrõl is csak jót mondhatok, a szervezõk segítõkészek és kedvesek, az ellátás pedig kitûnõ volt és az erdõn-mezõn ide-oda kanyargó útvonal követése sem okozott semmi problémát – annak ellenére sem, hogy az itiner térképet nem tartalmazott, viszont a leírás abszolút tökéletesen használható volt, a jelölések pedig többnyire szépen karbantartottak és felújítottak, ahol meg szalagozásra volt szükség, ott is minden a helyén volt. Akadtak ugyan ínségesebb szakaszok, ahol jelek nem igazán jöttek szembe, de ott is annyira egyértelmû volt az út és a leírás, hogy én egészen egyszerûen elvéthetetlennek éreztem.

Összességében ez egy igazán kellemes kis túra volt, örülök, hogy a sors ide irányított bennünket ezen a hétvégén, õszintén mondom: kicsit sem bántuk meg!

Ha hozzám hasonlóan most egy irodában ücsörögtök, akkor ki ne hagyjátok a csudazöld fûvel övezett fehér homokos utakat, a  túrán készült képeimhez vezetõ linket megtaláljátok a honlapomon: www.plecs.hu