Túrabeszámolók


Pétfürdői Tavasz

engelsfeldTúra éve: 20112011.05.14 20:48:00

Pétfürdõi Tavasz 26


Az idõjárás a kedvelt arcát mutatta, tehát semmi akadálya nem lehetett annak, hogy a Csongrád megyeiek által szervezett pétfürdõi rendezvény ne arasson nagy sikert.


Két meglepetés már a rajtnál kiderült, nevezetesen, hogy két település - Vilonya és Hajmáskér - a tervezettõl eltérõen kimarad a teljesítménytúra állomásai közül továbbá, hogy nem a hosszú kék sáv jelzéssel kezdünk. Azok számára, akiknek ez csalódást okozott, azoknak jó szívvel ajánlom Vilonyáról a http://www.vilonya.eu honlapot, akik pedig Hajmáskér mellõzése miatt szomorodtak el a sok izgalmat igérõ http://falanszter.blog.hu/tags/hajmáskér honlapi trakta megtekintését javasolom kárpótlásul.


A túra Pétfürdõtõl Sólyig tartó szakasza minden elismerést megérdemel a kitûnõ szalagozástól, a mosolygós, készséges pontõrökön át, a színvonalas ellátásig, utána azonban mintha a nagyvonalú rendezõk mindent a kék sáv jelzésre bíztak volna, szabadjára engedték az egyenetlen felkészültségû és tapasztaltságú túratársakat, mondván, csak beérkeznek valamikor a célba a jelzés mentén, nem olyan nagy dolog ez. Ígértek szalagozást is, volt is, csak nem ott, akkor, amikor szükség lett volna rá, így kedvét szegi a kudarc annak, aki most kapott volna rá a teljesítménytúrázás ízére.


Magamnak is, igaz csak három éve gyalogolok, legalább négyszer kellett korrigálnom, mert utat tévesztettem a nem látható vagy takarásban levõ illetve félrevezetõ jelzések miatt. Szükség lett volna még kettõ-három ellenõrzõ pontra és több megerõsítõ, nyomatékosító szalagra is ezen a - téveszthetetlennek hitt szakaszon. 


Az szép barangolás élményét, a tetszetõs kivitelû emléklapot és a nyakba akasztható egyedi kivitelezésû plakettet nagyon szépen köszönöm a rendezõknek.


A kedves, jóindulatú és derûs túratársaknak is megannyi köszönet.