Túrabeszámolók


Petőfi Sándor teljesítménytúra

Rush2006Túra éve: 20062006.07.17 15:03:22
Petõfi 40



Életem elsõ 40 km-es túrája volt szombaton a Petõfi 40-es, izgultam is hogy fogom-e egyáltalán bírni, hiszen ez még csak a 3. TTúrám lesz összesen.

Szép idõ fogadott szombat reggel, reméltem is hogy a túrán is jó idõ lesz. Busszal leértem Izsákra, a templom mellett volt a nevezés, egy telefon, és megérkeztek a társak is, és 9 órakor indultunk neki az alföldi túrának.

Igazából útközben nem sok látnivaló volt, mivel az Alföld, gyönyörû, ámde kietlen tájvidék, az ember tiszta idõben vagy 10 km-re is ellát.



Elhagyva Izsákot 9 km múlva az elsõ ellenõrzési pont a Kolon-Tó volt. Itt gyorsan föltankoltunk és már robogtunk is tovább. Útközben nem nagyon tudok mit írni, hiszen nem sok látnivaló volt, mentünk, és mentünk. A kövi E.P Soltszentimre volt, ahol a templomnál várt minket maga a polgármester. Lepecsételtem a lapomat, és kaptam mellé piros tojást, és egy Soltszentimre képeslapot is. Innen fárasztó rész kövekezett, nyíl egyenesen a semmibe vezetett az út, kezdett a lábam kicsit fájni, de még szerencsére nem nagyon éreztem. A következett várva várt E.P a Csonkatorony volt, itt kicsit megpihentünk, felmentem a toronyba, és vagy 20km-re elláttam, sehol egy nagyobb fa, sehol egy ház, erre mondják azt hogy "amerre a szem ellát". Eddig szuperjó idõt jöttünk, 20 km-t 3 és fél óra alatt tettünk meg, ami nekem óriási. De hát még csak a felén vagyunk túl, szóval még nem volt teljes az örömöm.. De éreztem hogy meg fogom csinálni! 10 km után beértünk egy Csengõd nevû helységre, itt hamar átvágtunk, és nemsokára már a Budapest-Kelebia vasútvonal mellett mentünk. Ez egy unalmas rész volt, nyílegyenesen kellett menni vagy 8 km-t a sín mellett. Útközbe volt a következõ E.P, Tabdi vm. Itt feltankoltam egy almával, és nulla pihenéssel már mentünk is tovább. Itt Anita rástartolt keményen, és otthagyott minket Antival, de nembaj, már ugyis égett a talpam, örültem hogy tudtam még menni.. hamarosan mint a kézikönyv is írta szalagozás következett, amit nem vettünk észre, de felhívtam Anitát aki már jóval elõbb volt, és útbaigazított minket. Itt tanyák között vezetett az út (vagy fogalmazzak úgy hogy putrik között? :)) hamarosan a Kiskõrös-Izsák mûútnál jártunk, itt már mindkettõnknek nagyon fájt a lába, lassan is mentünk, még a kisiskolások is megelõztek, mentségünkre legyen mondva hogy a kicsik már negyed 8-kor elindultak, szóval semmi veszély nem fenyegetett minket.. durván 2 órát rájuk vertünk idõben :) Az István Borház következett, ahol kaptunk egy deci bort kóstolóba. Innen már csak 2 km. volt a célig. Mondtam Antinak, hogy ezt a kettõt én már le szeretném futni, nem fogok útközbe gyalogolni. Mondta hogy jön velem, de kb. 1 km-nél már jóval utánam jött, aztán meg is állt. Én pontban 16:00-ra voltam a célba a Mûv. Házba, ahol már Anita várt, és gratulált nekem. Ránéztem az órámra, nem hittem el hogy 7 óra alatt sikerült teljesítenem a távot, a 10 órás szintidõbõl 3 órát lefaragtam.. WOW!! 10 perc mulva Anti is megérkezett, és boldogan vettük át a megérdemelt kitûzõt, oklevelet, sõt még egy pólót is kaptam meglepetésre, aminek nagyon örültem.

A talpam sajogott a fájdalomtól, de ez érdekelt a legkevésbé, mert nagyon boldog voltam hogy az elsõ csapatversenyemen nem kárára, hanem elõnyére váltam a csapatnak!



összességébe nagyon jó terep volt, semmi szintemelkedés, fárasztó túra volt, tökéletes túraidõ, és nagyon kedves csapattagok, akikkel rengeteget hülyültünk útközbe. Most nagyon lelkes vagyok, és már a hétvégén töröm a fejem, azt hiszem a Garadna 20 lesz a következõ. Bízom benne hogy ott is hasonló sikerek várnak rám mint a mostani Petõfi Túrán.



DJ_RushBoy