Túrabeszámolók


Körös

Rush2006Túra éve: 20062006.07.17 15:08:41
Körös 30



Péntek reggel 10 óra tájban indultam neki a vonattal Mezõberénynek, mert egy kicsit be akartam járni a terepet hogy mégis mi várható másnapra. Sajnos ebbõl semmi nem lett, ugyanis szakadt az esõ, így elsõnek értem a szállásra, és elfoglaltam a faházat. A többiek este 7 fele jöttek, kicsit várostnéztünk, majd éjfél fele haza is értünk :-)



Vettem magamnak egy új Saucony futócuccost, így ebben vágtam neki a túrának, rövidgatya és póló, semmi más. Kicsit izgultam mi lesz ha elkap az égi áldás, de tökéletes túraidõ volt számomra végig.



Kicsit elaludtunk, így a 7:20 kor vágtunk neki a 30-as távnak. Én futottam, mivel szeretnék a bajnoksági futamokon jó idõket menni, így el is léptem egybõl az elején társaimtól. Sajnos az elõzõ napi pocsék idõ megviselte az utakat is, így a mûút után nemsokkal már a dagonya közepében voltam, itt futni sem tudtam.. 40 perc múlva érkeztem az elsõ ponthoz a Boldisháti ellenõrzõponthoz. Itt kértem egy kis vizet, és robogtam is tovább a gáton. Kb. 2 kilcsi múlva jött a következõ pont a Kettõs-Körös hídlábnál. Láttam mennyire ki van áradva a folyó, nem is csodálkoztam a rengeteg esõzés miatt.. Az E.P-n feltankoltam kicsit sütivel, meg gyümölcsös üdítõvel, kicsit megpihentem, és indultam tovább. Itt vszínüleg túl hamar értelmeztem az 1km múlva balra leírást, és bár mentségemre legyen mondva arra is volt Z+ hamarabb fordultam balra a kelleténél, így egy kisebb kör után ismét a 2. ponton voltam.. :-) ez kb. 10 perc kihagyás volt. Itt ért be 2 futó akikkel innentõl rengeteget az 5. pontig végigfutottuk. Innentõl sokat kellett mennünk a mûúton, és a Z+ balra letért az iszonyú sáros földútra, de mi futottunk tovább a mûúton. Érzésem szerint ez nem volt rövidítés, sõt hosszabbítás, mert legalább 1,5 km-t rátettünk a távra, bár ha nem a futókkal megyek én bizti betértem volna a Z+ra. Sok futás után késõbb jobbra vezetett az út, amit szépen szalagoztak ki. Itt méteres füvek és tócsák között lavíroztunk, és kiérve errõl a részrõl jött a 3. ellenõrzõ pont, a Bélmegyeri csatorna.

Innen ismét jó hosszú szakaszon mûúton kellett mennünk. Futás közben elkezdtem kicsit merevedni az izmom, de követtem a többieket. A mûút után ismét egy gáton folytattuk a futást, itt nagyon kevesen múlott hogy ne ránduljon görcsbe a combom. Váltottam, így a bal lábamra tettem nagyobb terhelést, mert a jobb kicsit ki volt már készülve. Hosszú gátfutás után következett a 4. pont ismét a Kettõs-Körös lábánál volt. 24 km-nél jártam 2:53-as idõnél. Itt a többiek továbbindultak, én mondtam nekik hogy én már nem hiszem hogy nagyon tudnék innen futni, igaz már csak 6 km volt, de nem ment már semmi.. A bokám fölött a függõleges csont (nemtom hogy hívják) iszonyúan fájt, innentõl már csak gyalogoltam, de azt is csak lassacskán. Innentõl iszonyú saras rész következett a 6. E.P-ig de vigasztaltam magam hogy itt ugyse tudnék futni. Közben egyre jobban fájt az a csont a lábamnál, és alig bírtam már menni is. Szép lassacskán elértem a 6. pontot a Laposi kertet. Innentõl a maradék 3 km is kínszenvedés volt, de sikeresen teljesítettem a távot 4 óra 09 perc alatt, ami érzésem szerint szupi, mert kb. március óta túrázom.



A célban megettem a gulyáslevest (5-öt ettem meg összesen a nap folyamán) majd letusoltam, és kb 2 óra várakozás után megjöttek a társaim még jó idõben.

Késõbb elkezdett dörögni az ég, és óriási zuhé zúdult a túrázókra, sajnáltam azokat akik még ilyenkor kint lehetnek. Óriási esõ volt, ha én lettem volna kint ilyen idõben sztem feladtam volna.. Csak lestem mikor beállított egy férfi futóruhában, meg egy nõ a zuhé közepén, a férfi remegett teljes testével mint a kocsonya.. Megvártuk Boglárkát aki még egy 30-as után a 20-asra is elment, majd szerencsére le sikerült fixálnom egy helyet egy mikrobuszban, amiért örök hálám a többieknek. Este 10-re itthon voltam de még most is fáj a lábam, amin nem is csodálkozom ennyi futás után. Így sajnos a mai Mátrai Csillagok lett volna az elsõ éjszakai túrám, de nem szeretném kockáztatni a lábaimat, így most ez elmarad, majd kárpótolom a Sóúton magam az éjszakaival.