Túrabeszámolók


Budai tájakon

dyanTúra éve: 20112011.07.30 15:48:31

Elsõ alkalommal vettem részt ezen a teljesítménytúrán, igaz kicsit "külsõsként", mert a rövid távot egy hétvégi futóedzésnek használtam. De ez talán nem akkor vétek.


A rajtnál reggel 9-kor kevés sorbanállással 5 perc alatt végeztem, egyértelmû volt minden. Õszinte meglepetést okozott az itiner, megdöbbentõen jó minõségût kaptunk. Az ellenõrzõpontokon minden jól mûködött, kedves segítõkész emberek voltak mindenhol. A frissítés tökéletes volt, kétszer is volt alkalmam folyadék pótlásra, és kaptam volna (csak nem használtam ki a futás miatt) csokit és dinnyét is. A szakasz-elosztásokban egy furcsak dolog volt: a Nagy-Hárs-hegy után a Fekete-Fej volt a következõ ellenõrzõ pont, hiányoltam Szépjuhásznénál is egyet, hiszen a csúcsról a gerincen a kijárt úton egyenesen levágva egy majdnem másfél kilométeres kurflit lehett így "spórolni".


A rajtban szóltak, hogy a Hárs-hegyek nyergében darazsak várhatók. Nem tévedtek. Én magam is elszenvedtem három csípést, egyet a fejemen. Agresszív egy raj lehetett, mert a futáson kívül mást nem csináltam, nem hadonásztam, nem csapkodtam, mégis nekem támadtak, nem kevesen. Furcsa volt dagadó és lüktetõ homlokkal tovább futni az emelkedõn.


A régebbi túrabeszámolókban több helyen írták, hogy a kiírásban szereplõ 480m szint helyett csak 435 a túra. EZ NEM IGAZ! A turistatérképen a szintvonaladatok alapján is eleve 480, sõt inkább 500m szintemelkedés számolható. És a futás után az órám is ennyit jelzett. Ráadásul nem árt tudni hogy az 500 m szintemelkedés (280m lejtõvel) már a túra kilencedik kilométerére összejön.


Összességében kellemes idõben (szép napsütés, enyhe szél, 20 fok), ismert helyeken, egy jól szervezett teljesítménytúrán sikerült egy jót futnom (99 perc lett az idõ a 16 km-en). Köszönet a rendezõknek!