Túrabeszámolók


Szent István napi tt. és gördülés 100/66/33/17 km

Rush2006Túra éve: 20062006.08.14 11:17:35
Szent István napi TT 66



Ketten indultunk egyik munkatársammal Pestrõl.

Hát igen... Szinte csak ugyanazt tudom ismételni mint Hófutó kolléga.. A nevezésnél már gondok voltak, legalább negyed óra jutott egy emberre, egy biciklis kolléga ki is fakadt elõttem. Aztán én jöttem, neveztem, és megkaptam ezt az itinernek nem nevezhetõ valamit.. (1200 FT volt a nevezés, gondoltam a pontoknál lesz valami extra szolgálgatás, végülis nem tudom mit takarhatott ez a sok összeg...) Útvonalleírás null, térképvázlat volt, de azt inkább semminek nem nevezném.. Kész szerencse, hogy még a Szolnoki vá.-nál találkoztam egyik ismerõsömmel, neki kiderült van Szolnok térképe, de csak a 33-ason indul. Ezt a túrát Szolnok térkép nélkül szinte lehetetlen lett volna megcsinálni.. Mivel az ismim a 33-ason indult, ezért ugy gondoltam megcsináljuk fordítva a 66-ot. Szóval a 2. 33-nak kezdtünk neki, a MOL kútig minden ok volt, de innen kb. fél óra keverés után jöttünk rá az irányra.. Igazából azt a lapot amit kaptam, ki is dobhattam volna, mert kb. semmit nem ért, egyedül a Szolnok térkép volt, amit bújtunk minden kanyarban.

A repülõ emlékmûnél a pontõr kedves volt, megkínált üdítõvel, kentek kenyeret, és közölték a központtal, hogy mi vagyunk a két fordítva megcsináló turista :-) szóval a pontokon ne várjanak ránk nagyon.

33km-nél társunkkal megbeszéltük hogy ideadja nekem a Szolnok térképet, majd visszahozom neki, szerencsére belement az alkuba. Na, innen csak magamra, meg a tájékozódó képességemre voltam csak bízva. Elhagyva Szolnokot, a TSZ mellett gyalogolva, majd kiérve a 32-es fõútra, majd ismét vissza Szolnokra. Ez volt a nagy része az út nekem 2. felének. Mire visszaértünk Szolnokra, a bicikliúton gyalogolva, óriási zuhé ömlött a nyakunkba, persze minden elázott, útvonalleírás(?), meg a térkép is.. A végén a vár maradványát nem találtuk, pedig vhol ott keringtünk körülötte, de igazából már a cél volt a lényeg, mert közben cikázó villámok között nem volt egy életbiztosítás menni, paráztam is keményen. A célba 13 óra alatt értünk be, ahol aztán megkaptuk a szép kitûzõt, és egy kis levest, ami már nem csúszott le.



Hát, nagyon érdekes túra volt ez, jövõre ígérgetnek hogy javítják ahogy tudják, de nemtom mi lesz belõle.. Ez a túra nem nyerte el sajnos a tetszésemet, a táj szép volt, de a szervezés enyhén felejtõ. No nem baj, talán jövõre tanulnak a hibából!

Ja, és a lényeget kihagytam.. 66 km aszfalt!!!! kemény...