Túrabeszámolók


Pálos 70 túra és zarándoklat

PlecsTúra éve: 20112011.10.12 09:51:47
 

Pálos 70

Elõször arra gondoltam, hogy írok egy rövidke beszámolót errõl az igazán nagyszerû és különleges túráról, hogy kicsit dicsérgessem a rendezõgárdát, mert nagyon megérdemlik, de aztán mikor neki akartam fogni, láttam, hogy valaki már gyorsabb volt, s miután átolvastam Bíbor sorait, most már úgy érzem, elég ha csatlakozom az általa leírtakhoz – a benyomásaim ugyanis tökéletesen azonosak voltak.

Nagyszerû szervezés, példaértékû szalagozás, bõséges ellátás és rengeteg apró kis plusz jellemezte ezt a túrát, amelyért mind-mind köszönet illeti a rendezõket! Nagyon örülök, hogy a hétvége gazdag túrakínálatából ezt választottam! Azért jómagam is kiemelnék két dolgot, amit már Bíbor is megtett, de a nyomatékosság kedvéért megerõsíteném….

Az egyik, hogy bár a túrát a rajt pillanatától a célig erõsen áthatotta a vallás és a hit témaköre, soha, egyetlen másodpercig sem éreztem ezt tolakodónak, sõt, az elgondolkodtató „bölcsességek”, az ellenõrzõpontokra kitett feliratok inkább gondolat ébresztõek voltak, s ez így, ilyen formában kifejezetten emelte a túra értékét.

A másik pedig az, hogy jómagam is rengeteg olyan túratárssal (zarándokkal?) találkoztam, fõleg Klastrompuszta és a pilismaróti komp közötti szakaszon, akik nem tudom, hogy milyen távokon indultak, de számomra felfoghatatlan öltözetben, lábbeliben és úgy általában nagyon minimális felkészültséggel vágtak neki egy 20-40 vagy akár egy közel 75 km-es útnak, szemmel láthatóan erejükön felül – ez bizony így a felelõtlenség és a böszmeség határán lavírozik valahol…de õk tudják! :-)

Talán a rendezõknek jövõre érdemesebb volna kicsit nyomatékosabban felhívni a zarándoktársak figyelmét arra, hogy szép dolog a hit, biztos sok erõt is ad, de lehet, hogy csak úgy önmagában 75 km-hez azért nem elégséges…:-)

A túrán készült fotóimat megkukkolhatjátok a honlapomon: www.plecs.hu