Túrabeszámolók


BSI / Intersport / Uniqa túranap - gyaloglás és nordic walking

hakaticaTúra éve: 20112011.11.08 10:44:55

18,33 km


A hosszú hétvégén eldõlt, h idén gyerekekkel vágunk neki a túrának, így a középtávot vettük górcsõ alá - mint utóbb kiderült, hibásan, hisz a 29 is simán ment volna... . Csütörtökön bekocogtam a BSI irodájába elõnevezni - ha már van futókártyánk... - 2 fenõtt és 2 gyerek részére - persze mindenki nevesítve, külön kitöltött nevezési lappal. Visszakaptam 1 db visszaigazoló cetlit, amin kizárólag az én nevem szerepelt és '+3 fõ".


És eljött a túra napja. 1/2 10kor érkeztünk a rajtba.Gyorsan meg is találtuk a "középtáv" tantermét és még szerencsénk is volt (gondoltuk  mi nagy naivan, h hamar indulunk is), mert épp alig voltak. Ekkor bediktáltam négyünk nevét, majd közölték, h akkor most 3 sorba kellene beállnunk, mert ugye nem egyezik a vezeték nevünk. Ez elég viccesen hangzott.... Én, mint 'H' jó helyen voltam, de nem szerepeltem az elõnevezett listán, hanem valami utólag kézzel írt lista végérõl vadásztak le... A kislány annyira fáradt volt, h az itinerre még nevet sem írt - biztos siette, mert közben feltorlódtak a népek rendesen-, csak úgy odanyomta a csomagomat. Ezt a folyamatot még 3!!! alkalommal eljátszottuk minden sorban -mert az 'M' és az 'S' is máshol van ám. Azt hisezm jogsan lehetünk kellõképpen idegesek.


Mikor végre kiszabadultunk a nyomorból, gyors itiner írás, rajtszám tûzés és 10kor már sikerült is indulni. A többi tollászkodást már útközbenre hagytuk, h  a bolondok házából kiszabaduljunk végre!


Az útvonal számunkra tavalyról ismerõs volt, az uticsomag és az útközbeni ellátmány a tavalyi évhez képest nagyságrendekkel jobb volt. A célban  a tea szörnyen rossz volt - ahogy a gyerekek fogalmaztak.


Az Egri várnál közel fél órát idõztünk a várjátéknál, majd a gyerekeknek futhatnékjuk támadt és innnen õk futva teljesítették a távot.


Este az eredménylistára tekintve tapasztaltam, h minõsíthetetlen rajtolás csak a kezdet volt, az eredménylistán csak a párom szerepel. Se a gyerekek se jómagam nem vagyunk megtalálhatók se név, se rajtszám alapján!


Más túrákon is volt már vonalkódos rendszer, és olyan is, ahol a neten fellelhetõ az eredmény, de ott se a rajttal, se a netes kereséssel, ... nem volt semmi gond. Minden hipp-hopp gördülékenyem ment.


Szerintem egy túra megszervezése lényegesen egyszerûbb, mint egy futó versenyé.


Nem értem, h egy túrára miért kell rajtszámot gyártatni drága pénzért - amit persze az induló fizet meg -, mikor a név, rajtszám röhögve elfér az itineren is, reklám felület is biztosítható rajta és még a vonalkódnak is van rajta helye...


Továbbá azt sem értem, h miért kellett a 4 fõt feltrancsírozni???? Nem lett volna egyszerûbb négy egymást követõ rajtszámot kiadni??? A túra CSALÁDBARÁTNAK NEM MONDHATÓ, DE CSALÁD ELIJESZTÕNEK MINDENKÉPPEN.