Túrabeszámolók


Gercse

engelsfeldTúra éve: 20112011.11.12 17:31:32

Gercse 35


Lehet meglepetéssel szolgálni annak, aki az õszi iskolai szünetben szerét ejtheti, hogy az Ösvénytaposók eredeti kiírása szerinti Gercse 35 túraútvonalat járja be, ha részlegesen is. Egyik szemem sír, a másik nevet.


Kezdem a kellemetlenségekkel:


1. Hiába a nagy rendezõi igyekezet a rajtoltatásnál, pedig a cseri barátok pasaréti központja igazán tökéletes helyszínnek bizonyult, ha a túratársak részvételi szándéka meghaladja a szokásost, köszönhetõen a ragyogó, szikrázóan napsütéses idõjárásnak. 2. A Tábor-hegyi ellenõrzõ ponttól a Virágos-nyeregig tartó szakaszon meglehetõsen nagy volt a szombati oda-vissza futóforgalom, ez, tetszik-nem tetszik, akadályozta a táv zavartalan megtételét. 3. Nem szeretem a szabadon eresztett, gazda nélkül bóklászó kutyákat: a solymári sárga sáv-sárga plusz találkozásánál két magyar vizslának támadt kedve velem egy kis cicázásra. Két Harry Potteri bûbáj (Capitulatus és Protego) bevetésére is szükségem volt. 4. Nem örültem annak sem, hogy a dohányzást, ki tudni milyen elgondolásból, engedélyezték a célba érkezõ megfáradt sporttársaknak. 


Folytatom a kellemességekkel:


1. Nagyon jó elképzelésnek tartom egy túra valamilyen kultikus emlékhely köré szervezését: Gercse ilyen, de hozzávehetem a remetei és ófalusi templomokat is. Követendõ  rendezõi példa, hogy nemcsak kívülrõl tekinthettük meg a gercsényi templomot, hanem bévülrõl is. 2. Ugyanide sorolhatnám az építészeti örökségnek számító Napraforgó utcai kísérleti lakótelep bekötését a programba. 2. Az útvonal megválasztása ebben a formában remeklés, bár a Remete-hegyi, az Újlaki-hegyi, sõt a Kondor úti meredek lejtmenet nem használt rozoga térdemnek, de ez legyen az én bajom. 3. A rendezés professzionális: lupe nélkül is olvasható iitiner, részletes és áttekinthetõ térképszelvényekkel;  a jól látható jelzések valamint a tájékoztató tacepaók szinte kizárták az eltévedés lehetõségét, a derûs pontõrök pedig egytõl-egyig kifogástalanul látták el feladatukat, és az ellátásra se igen lehetett panasz . 4. Külön köszönet a csendes, jóindulatú és udvarias gyalogos társaknak. 


Ajánlott linkek:


http://www.budapestfolyoirat.hu/archivum/2007/3/154-a-napraforgo


http://www.templomaink.hu/index.php?muv=telepules&telep=Gercse