Túrabeszámolók


Irinyi teljesítménytúra

efemmTúra éve: 20112011.12.14 09:18:35

Levélben érkezett rendezõi beszámoló.


Irinyi túra 2011.


Ködben is szép tájakon


Ötödik alkalommal vágtak neki a 15, és 25 kilométeres távokon a természetjárás szerelmesei az országos Kék túra útvonalát kiegészítõ az Irinyi emlékhelyeket és helyi nevezetességeket is bemutató teljesítmény túrának. Szemerkélõ esõ, ködszitálás, hideg. A szervezõk ilyenkor kicsit aggódnak, hiába a mindenre kiterjedõ aprólékos szervezés, ha sokan ilyenkor inkább a meleg fûtött szobát választják. De szerencsére nem így történt. Az Irinyi túra történetében rekordszámú indulóval (172) vette kezdetét szombat reggel a verseny. Ismerõs arcokat fedezhetünk fel az érkezõk között, akik (saját bevallásuk szerint) a jó szervezés, a vendégszeretet és az ellátás miatt térnek vissza hozzánk már rendszeresen. Az idén is érkeztek Debrecenbõl. Szentesrõl, Budapestrõl, Nyíregyházáról is. Jólesõ érzés az is, hogy egyre több család gondolta úgy, hogy kellemes szombat délelõtti szórakozást jelenthet a természetjárás, a környék bebarangolása. A Cserebingó gyermektánccsoport tagjai közösen vágtak neki a távnak (Nagy) Imre bácsi és (Balla) Fruzsi néni vezérletével. Nem bánták meg akik -e program mellett döntöttek, hiszen a szép táj, a forró tea, forralt bor, zsíros kenyér hagymával és egy jó beszélgetés semmihez sem fogható. Az idén elõször a városi sporttelep volt a rajt és a cél egyaránt, ami talán kevésbé volt családias, mint az épp felújítás alatt lévõ Civil Szervezetek Háza, de méreteiben és lehetõségeiben mindenképpen jó választásnak bizonyult. Most is jól sikerült a LÉTAFIT SE és a Nyugdíjas Klub együttmûködése, s már rutinosan végezték a reájuk váró feladatokat. A túra eredményét nézve azt is mondhatnánk, hogy Tóth Árpád utcaiak elõnyben, hiszen Nagy Tamás (25 km) és Fodor Attila (15) km diadalmaskodott ezúttal. A legfiatalabb versenyzõnk is létavértesi: Tarnóczki Milán 6 évesen, saját lábán teljesítette a 15 kilométert.


A távot szintidõn belül teljesítõk emléklappal, kitûzõvel, egy „felbecsülhetetlen értékû” „Irinyi gyufával” és egy szép nap emlékével térhettek haza.


Természetesen a támogatókról sem feledkezhetünk meg, hiszen nélkülük nehezen, vagy egyáltalán nem valósulhatott volna meg ez a program. Íme akik támogattak: Létavértes Város Önkormányzata, Arany János Ált. Isk., Irinyi J. Ált. Isk., Huszti – Hús Kft, Papp Zoltán vállalkozó, Pékház (Szabó János), Tóth Ancsa vállalkozó, PP+R Kft, Papp Sándor (Árpád tér)


TÁV


 NEMEINDULÓTELJESÍTÕGYÕZTESIDÕLEG


IDÕSEBBLEG


FIATAL 


15KM


  


FFI


  


59 


 


 


12157 


 


 


118Fodor Attila


Létavértes 


2:18 


Örsy Attiláné


(73)


 


 


Debrecen 


Tarnóczki Milán


(6)


 


Létavértes 


NÕI


  


6261Dobi Éva, Mezei Vivien Létavértes 


3:09 


 


25KM


 FFI


 31 


5128 


 


47Nagy Tamás


Lv. 2011 


2:55 


Veres Róza


(71)


DebrecenSzücs Roland


(11)


Létavértes


  


NÕI


  


20 


19Hadas Veronika


Bp. 2011 


3:19ÖSSZ. 172165     


A LEGMESSZEBBVRÕL ÉRKEZÕ VERSENYZÕ: Hadas Ferenc és Veronika Budapest


LÉTAVÉRTESI INDULÓ: 87 NEM LÉTAVÉRTESI: 85