Túrabeszámolók


Görgey Artúr, Batthyány Lajos, Fézler Balázs Emléktúra

hakaticaTúra éve: 20122012.02.11 21:07:26

 Görgey 25


 


Az idei év elsõ túrájának napján úgy tûnt ragyogó idõnk lesz. Ennek tudatában indultunk neki. Nem is csalódtunk az idõjárásban, csodálatos napsütés a hideg télben/tavaszban.. A terep ismerõs, hisz annyit jártunk már errefele privátban is. Így a rajtot is igen hamar megtaláljuk.


Bõ 1 órával a rajt zárása elõtt értünk a suliba, ahol már az volt a nagy beszédtéma a szervezõk körében, hogy "kevés lesz a leves". Ennek fejében igen hamar fizettünk, majd papírtöltögetés, majd senki sincs, akitõl itinert kajunk, mert mindenki a levessel van elfoglalva... majd jõn valaki, megkapjuk és indulhatunk is.


Az 1.ep-n valóban csodálatos kilátás volt, mint ahogy az le volt írva az itineren és lelkes pontõr is. A 2. ep-n alig vártuk a meleg levesecskét, melybõl a végén nem kértünk... amekkora volt a szele, akkora csalódás is volt. (Megjegyeznén így zárójelben, h nem mindenkinek mindegy, h mi az a meleg, csak meleg legyen...). És ha már meleg lé, akkor az alternatív válszás lehetett volna meleg tea a hideg szörp helyett. 


A levessel kapcsolatban pedig a felvetésem, hogy "élj egészségesen, sportolj...", .... de a torkodon meg lenyomják a mû anyagokból õsszeállított "meleg levecske"-t, melynek köze nincs a leveshez. Inkább elfogyasztjuk a saját szendvicsinket és a hozott meleg teát, majd gyorsan tovább is állunk.


A 3. ep-n fagyott pontõrök lelkesen pecsételnek, csokit osztanak és útbaigazítanak. Na ez az a szakasz volt, amerre még nem túl sokat jártunk, így errõl az oldalról is megtekinthettük a várat.


A célba bõ 3 órával a zárás elõtt értünk, ahol nagy meglepetésként nem várt egyetlen oklevél sem, mert "sajnos az már elfogyott".... NO COMMENT! Ennek örömére feliratták a nevünket és postai címünket, mondván, hogy küldik. Ez azóta sem történt meg. A szervezõknek írt levélre semmit sem reagáltak, mondhatni, hogy eltûntek, mint szürkeszamár a ködben.


Így oklevél nélkül átmentünk a szomszéd helységbe, ahol harapni való után nézve. Az asztalokon nyoma volt, ahogy korábban több félébõl lehett válogatni, de úgy tûnik, hogy csak a rövid távosoknak. Mire jöttek a hosszúak, addigra már csak az üres edénykék maradtak kint felejtve. Meleg löttyként kizárólag gyömölcstea várt, ami mint máshol sem, itt sem jött be, így inkább megittam saját termoszomból a maradák kb 1 dl meleg teácskámat. Az legalább jól esett.


Összességében egy felkészületlen, a hibáit nem vállaló és nem reagáló szervezéssel találkoztunk. Minõsítõ táblázatomba bevezetve a 'nem kívánunk részt venni a jövõben egyetlen rendezvényükön sem' minõsítésben részesítettük.